Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van rá esély,hogy egy Szlováki...

Van rá esély,hogy egy Szlovákiában élő szlovák lány tud magyarul,és válaszol a Facebookon egy ismeretlennek?

Figyelt kérdés
Tetszik egy lány akit a youtubeon láttam,több videója is van fent,a nevét is tudom mert kint van a videói mellett.Arra gondoltam,írok neki egy üzenetet magyarul,mivel én szlovákul nem tudok.Még ha nem is találkoznánk,akkor is szeretnék vele levelezni.Kedves, normális lánynak tűnik.Vagy nincs értelme írni neki?Főleg magyarul nem?

2020. okt. 5. 21:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#8 nem lehetséges,hogy lefordítja szlovák nyelvre,amit írok neki?Én legalábbis lefordítanám,ha egy külfölditől kapnék idegen nyelvű levelet.
2020. okt. 5. 22:20
 12/18 A kérdező kommentje:
#10 angolul se tudok jobban mint szlovákul:)
2020. okt. 5. 22:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szlovákiában élek. Itt születtem. Azt nem értem, hogy mi a meglépő azon, hogy itt is nagyon sok magyar él. Trianon. Mi magyarok vagyunk. Magyar az anyanyelvünk. Kúlönben ha szlovák a csaj nem biztos, hogy szóba áll magyar emberekkel. Erős az ellenszenv irántunk.
2020. okt. 5. 23:15
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

Én is szlovákiai vagyok, senkivel sem találkoztam még aki ellenszenvvel viseltetett volna irántam az anyanyelvem miatt. Ne szítsuk az ellentéteket ha nem muszáj.

A kérdezőnek pedig, a google fordító nagyon kezdetlegesen fordít, néha érthetetlenül főleg a kisebb nyelveknél mint a magyar és a szlovák. Ha nincs közös nyelvetek nem érdemes erőltetni szerintem :)

2020. okt. 5. 23:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Azért gondolom hogy magyarul kéne írni neki,mert talán úgy jobban felhívom a figyelmét.Szlovák üzenetet sokat kap.Angolul is biztosan írnak neki páran.De magyarul nem hiszem hogy sokan írnának neki.Talán pont emiatt írna vissza nekem.
2020. okt. 6. 06:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Aztán miből gondolod, hogy ha nem tud magyarul, meg semmi magyar dologra való utalás nincs a profiljában, akkor majd azzal fog vacakolni, hogy a te levélkéidet fordítgassa? Lehet hezitálás nélkül törli azt annyi.
2020. okt. 6. 08:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hat nem tudom, en ha teljesen idegen nyelven (amit nem beszelek) kapok egy uzenetet egy teljesen vadidegentol, meg sem nyitom, nehogy virus legyen vagy valami csalo es azonnal torlom is. Ha olyan a nyelv, amit ertek, elolvasom es megnezem az illeto adatlapjat, de altalaban ekkor sem valaszolok, rengeteg elmebeteg ember el a vilagon, sosem lehet tudni kibe botlasz bele, vagy hogy kamu-e az egesz, erted. Lanykent erre megjobban oda kell figyelni, foleg meg "influencer" is vagy valahol. Ezt ugy irom, hogy nekem mar altalanos iskolas tizenevesen is voltak kulfoldi levelezotarsaim (Chicago, Szingapur, Kalifornia, Taiwan, Japan) es angolul beszelgettunk, tehat van tapasztalatom. En is csak olyanokkal alltam szoba, akiket valamilyen levelezotarsas dologgal kapcsolatban ismertem meg.
2020. okt. 6. 11:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,azért teszek egy próbát.Magyarul fogok írni neki.Arra gondoltam,rakok egy mosolyt vagy szívet is a mondat végére,hogy lássa,nem egy gonoszkodó,gyűlölködő ember vagyok.
2020. okt. 6. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!