Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más zsebében miért jó turkálni...

Más zsebében miért jó turkálni? Ellenkező esetben az ilyen miért sértődik meg annyira?

Figyelt kérdés

Feleségem huga meg a férje. Főleg a férj. Folyamatosan aktuális számításokat végez, hogy a családban ki mennyit keres. Kicsit álomvilágban él mert az unokatestvérük autógyárban gályázik, de szerinte mivel egy luxusmárka, ezért ott 600 ezret visz haza nettó. Meg még bónuszt is kap. “Ne panaszkodjanak mert 600-at hazavisz, fogja be”. A butaságuk a legviccesebb. Amikor hirdették hogy a Lidl pénztáros valami 400-at kereshet, azóta az náluk mértékegység (az nem esett le nekik hogy bruttó összegről volt szó, így azt hiszik azt kapja kézbe). “Hátha a pénztáros is 400-at visz haza, akkor te ennyit meg annyit keresel, az 100%” szokták mondani. Komplett számításokat végeznek fals adatokkal. Én milliárdosnak vagyok kikiáltva mert vállalkozásom van és bemondták a tévében hogy x milliárdot “osztottak szét” az ágazatomban. Az nem baj, hogy egy hitel volt és olyan pályázattal, hogy inkább be se adtam, mert nem rám volt kitalálva. “Na ne mond hogy nem kérted ki a pénzt, megmondták a tévében hogy csak kérni kell”. Az okos fejükkel megnézték, hogy szerintük hány ilyen vállalkozás lehet és elosztották, hogy én mennyi pénzt kérhettem ez alapján.

A csaj viszont tavasszal belekezdett egy vállalkozásba, pont olyanba ami a vírus miatt nagyon megy. A szüleik adták össze a lóvét rá, csak úgy záporoznak a megrendelések. 6 hónap alatt összejött egy 4 milliós autóra kp a megélhetés mellett. Jobban keres mint én! Főleg manapság! Ja, kapott állami támogatást is, nem kellett KATA-t fizetnie. Így tisztán tarolt, míg mondjuk én a semmire, kb csődhelyzetre is fizetem az adókat, járulékokat.

Viccesen megjegyeztem nekik a hétvégén, hogy “dehát ti milliomosok vagytok, milliókat keresel havonta”. Erre kiakadtak, elkezdtek kiabálni hogy jó ha 1 milliót keres és én ne irigykedjek rá, mert ő mennyit dolgozik és csinálja más utána. Szembesítettem őket hogy évekig mások zsebére irigykedtek fals adatokból, mire azzal jöttek, hogy az mind igaz volt és azok mindannyian jogtalanul kerestek olyan sokat! És ő megdolgozik azért a millióért!

2020. okt. 5. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell velük foglalkozni. Tudom, könnyen mondom kívülállóként, de őszintén, hogyan lehetne kezelni az ilyen buta embereket? Sehogy, rájuk kell hagyni. Nem érnek annyit, hogy miattuk csak egy picit is felkapd a vizet. Ha hülyék, hülyék, ő bajuk. Hallgasd meg az okoskodását, aztán max annyit mondj neki, hogy "nem értek veled egyet" és onnantól kezdve hagyd rá.
2020. okt. 5. 08:29
 2/6 anonim ***** válasza:
16%
Semmivel sem vagytok egymástól különbek, - innentől okafogyott a kérdésed és a panaszkodásod. Sokkal felszabadultabban élne és a nehézségeket is sokkal könnyebben élné meg Magyarországon a lakosság jelentős hányada, ha nem ilyen mentalitású emberek laknák súllyal.
2020. okt. 5. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:
25%
Ott bukik a mese, hogy ha tavasszal indult a vállalkozás, nem járt a kata-mentesség.
2020. okt. 5. 08:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Szerencsés vagy, mert abban a helyzetben vagy, hogy voltaképp beszélned sem kell velük, vagy meghallgatni. Tőled függ. Így teljes mértékben ignorálhatod a hülyeségüket. Láthatóan nagyon vágytak arra, hogy vagyonosak legyenek, és elhitték, hogy ez nekik jár, másnak meg csak szerencséje van.

Mivel ez már berögződés, ezért a legjobb, hogy hagyod őket a fenébe.

2020. okt. 5. 09:11
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Én csak szimpla kíváncsiságból kérdezném, melyikőtök milyen területen dolgozik ?
2020. okt. 5. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Én az ilyenekkel szimplán megszakitom a kapcsolatot.
2020. okt. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!