Hogy adjam anyám tudtára, hogy fáj, amikor ilyeneket mond nekem? Vagy csak én reagálom túl és ne foglalkozzak vele?
Sokat hordok neccharisnyát, bandás pólókat, feketét, vannak tetkóim és piercingjeim, imádok sminkelni és azzal alkotni (művészetként tekintek a sminkre, igyekszem mindig valami kreatívat csinálni), illetve pár napja neonzöld lett pár tincs a hajamban (a nagyrésze sötétbarna).
Anyám állandóan a külsőmmel bánt, hogy mennyire gázul nézek ki, hogy kár értem, meg állandóan ha meglát, konkrétan grimaszol, meg csóválja a fejét, meg kérdezgeti, hogy meddig fogok így kinézni. Illetve közölte velem, hogy amíg így nézek ki, ő nem megy velem sehova...
Ma voltam egy barátomnak a zenekarának a próbáján, és mondtam anyámnak, hogy idegen emberek közé megyek, de biztos vagyok benne, hogy ők sokkal kevésbé fognak elítélni, mint a saját anyám... Azt is mondta már neki, hogy nem azt várom, hogy mondja azt, hogy tetszik neki, amikor nem is, hanem szimplán csak azt, hogy ne tegyen megjegyzéseket, meg ne fintorogjon, mert azzal, hogy úgy nézek ki, ahogy akarok, az ég világon senkinek sem ártok. Erre vágta rá, hogy amíg így nézek ki, ő nem megy velem sehova...
Az a gáz, hogy egyébként rockernek vallja magát. Mégis elítéli azokat, akik hasonlóan néznek ki...
Lehet, hogy csak én reagálom túl, de nagyon rosszul esik ilyeneket hallani attól a személytől, akitől a legkevésbé számítanék arra, hogy ilyen egyszerű dolgok miatta elítél, és nem hajlandó velem mutatkozni... Hogy 5 idegen (az egyiket ismertem csak) között jobban érzem magam, mert hagyják, hogy önmagam legyek és nem ítélkeznek felszínesen...
22/L
Téynleg kicsit fura, a többség ennyi idős korára kinövi ezt a bolondériát. Kicsit későn érsz. Ez van.
Megoldás, elköltözöl.
Ő ennyi idősen nem fogja ezt már megemészteni, ha eddig nem sikerült neki.
Azért lennék hisztis kamaszlány, mert kikérem magamnak, ha valami rosszul esik, főleg a saját anyámtól, és nem látok semmi realitást abban, hogy egyes embereknek miért fáj, hogy nekem van egy karika az orromban, meg neonzöld tincsek a hajamban? Ezt komolyan szeretném megérteni. Tudsz példát mondani, hogy mi lesz ettől rosszabb a világban? Kinek az életére lesz rossz hatással? Mert tudtommal senkinek nem ártok vele. Jahogy a Marika néninek, a Pista bácsinak, meg a Gyakorikérdések négyes kommentelőjének nem tetszik? Hát forduljanak (f)el.
#6: Teljesen egyetértek veled, az élet túl rövid ahhoz, hogy folymaatosan mások ízléséhez alakítsuk magunkat és elfelejtsük önmagunkat adni. Az a gáz, hogy anyám egész életében budapesti volt, és szerintem őt nem érdekli, hogy mások mihez mit szólnak, csak ő van negatív véleménnyel másokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Persze, nem is kísérőnek kellene, csak régebben azért voltak közös programjaink, sokat moziztunk, plázáztunk, meg sétáltunk. Azért ezek hiányozni fognak.
Egyébként az Iron Maiden a kedvenc bandája. Nem tudom, Bruce Dickinson mit szólna hozzá, hogy egy rajongója ilyen felszínes dolgok miatt ítélkezik a saját lánya felett és nem hajlandó vele mutatkozni...
#8: van olyan ismerősöm aki a legnagyobb Iron Maiden fan. Mégsincs egy fekete, zenekaros pólója sem. Sőt kb. fekete ruhája sem. Olyan életet él, hogy meg nem mondanád róla milyen zenéket szeret. Nem megjelenés függvénye ez szerintem.
Kérdező,
"Jahogy a Marika néninek, a Pista bácsinak, meg a Gyakorikérdések négyes kommentelőjének nem tetszik? Hát forduljanak (f)el."
Forduljanak fel, de közben az égész kérdés arról szól, hogy bánt, amiért zavarja őket. Kezded magad ellentmondásokba keverni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!