Bennetek mennyi elszántság, és kitartás van? Pl. ha fát kell hasogatni, vagy begépelni egy szöveget, stb. akkor orrvérzésig nyomjátok, amíg nem végeztek, vagy feladjátok, esetleg bele sem kezdtek?
Úgy vettem észre ma már az emberekből hiányzik az elszántság és a kitartás - főleg az igazi Spártai szinten, ha mondjuk fát kell hasogatni, sokan feladják, ha nem látják a végét, vízhólyagos lesz a kezük, hideg van, esik, és fáradnak... pedig pl. a gulágon ilyen volt egy jó nap :)
De a monoton munkáknál is ugyan ez van, ha pl. gépelni kell egy szöveget, nem sokan állnak neki mondjuk 12 órát folyamatosan írni (miközben csak néha kinyújtóznának, vagy megtörölnék a szemüket és folytatnák tovább).
Miért van ez, miért ennyire "lusták" az emberek? (Bár nem is ez a pontos kifejezés.)
Mit gondolsz miért? Mert a monoton munka, ami fájdalmas és esetleg értelme sincs szar. Emberek vagyunk, nem gépek, 12 óráig ugyan azt csinálni nem kellemes se a testnek, se a mentális közérzetnek.
És őszintén, kit érdekel a gulágokban mi volt? Jó hogy nem szidunk le mindenkit, mert a koncentrációs táborokban meg jó nap volt amikor életben maradtál.
Nem szeretem a monoton munkát, amikor ugyanazt kell csinálni órákig. Még jó hogy szerelőként változatos a munkám, mindig más problémákba futok bele.
Tizenéves koromban rengeteg fát hasogattam a helyi tüzépen, elegem is lett belőle egy életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!