Ha egy kocsiba ül egy nő és egy férfi és mindkettő rendelkezik vezetői engedélyel miért csak ( nagyobb %-ban ) a férfiak vezetnek? És ha feleség és férj ül egymást mellet akkor miért a férj vezet?
Nagyon jó kérdés.
Nálunk is ez van, fogalmam sincs miért. Pedig kb 7 évvel korábban szereztem jogsit, mint a férjem, és nem is vagyok bamba sofőr, mégis ha mindketten ott vagyunk, mindig Ő vezet. Megszokás, fogalmam sincs miért.
Hát...
Anyut és aput tudom mondani. Anya is szeret vezetni (úgy ahogy) és tud is. De nálunk is inkább apa vezet.
Apa szereti kímélni anyát, mert egy hosszabb út azért megterhelő, meg jobb mindkettőjüknek, ha amúgy anya "navigál", ugye régebben a térkép, lehajthatók/kereszteződések nézése, ma már inkább csak a táblak meg egyéb dolgokat nézi anya és szól apának, hogy már megint gyorsan megy vagy hogy pl itt és itt lesz majd pihenő, meg itt lehet majd enni. Apa jól vezet, de hosszabb távon néha elfeledkezik egy egy tábláról, vagy nem is látja jól. Szóval nekik ez inkább a régi berögződés, hogy anya jobban navigál, meg apa szereti ha anya pihen.
(Ezt több mint 20 éve látom, működik a rendszerük, sokszor vezet anya is, de rövid távon inkább, meg ismerős helyeken. Másoknál nem tudom így van-e, de náluk igen, valamint pár hárzaspárt akit még ismerek náluk is ez a berögződés, hogy a nő jobban tudott navigálni, több dologra tudnak figyelni. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!