Miért vannak barátai a beképzelt vagy nárcisztikus
embernek?
Figyelt kérdés
Minél jobban megismered őket, annál jobban bántanak téged, belédkötnek, lehordanak és még sorolhatnám. A nárcisztikus személyiségzavar pedig egy rémálom, de gondolom, hogy nagyon sokat tudtok erről.
Szóval, szerintem igazságtalan, hogy körül van véve emberekkel (nyilván lehetnek kivételek). Nem tudom, miért vagy hogyan tudják elviselni őket az emberek. Először megnyerőek lehetnek, viszont ahogy említettem, ebből pokol a vége.
Igen, a kétségek mindenkiben meg vannak. Elveszted az ítélő képességed, a realitásod a dolgokkal. Ezért is estem vissza a kapcsolatba még 2 évvel ezelőtt. A szerencsém az volt, hogy a sok megalázás után kiszerettem belőle és sehol sem tud újra megtalálni.
2020. okt. 7. 21:58
12/21 anonim válasza:
A nárcisztikus emberek legtöbbször nagyon vonzóak. Mindenkit az ujjaik köré tudnak csavarni, tulajdonképpen mintha ez lenne a szuperképességük. Aki pedig megpróbál nekik tükröt tartani, azt könyörtelenül eltapossák.
Mivel kell nekik az udvartartás, arra kínosan ügyelnek, hogy ne haragítsanak magukra mindenkit. Ezért aztán mérlegelnek, ki eltaposható, és ki az, akit mindenáron a bűvkörükben kell tartani. Nagyon pontosan tudják felmérni, kivel meddig lehet elmenni, és kivel mit lehet megtenni kvázi büntetlenül.
2020. okt. 25. 10:20
13/21 anonim válasza:
Igen, nagyon jól mondod. Egyes vélekedések szerint nem tudják mit csinálnak, már csak azért sem, mert szét van töredezve a személyiségük. Ennek ellentmond az, hogy mennyire mesterien, lépésről-lépésre tudják behálózni, elszigetelni az áldozatukat, akar több éves távlatokban. Másrészt valóban az, amit mondasz, hogy bizonyos emberek, általában a külvilág felé egy megnyerő, karizmatikus arcot, esetleg az áldozat szerepét tudják mutatni, míg otthon vagy bizonyos más áldozatokkal szemben, pl munkahelyen egyes emberekkel kendőzetlenül kimutatják ördögi mivoltukat. Tehát tudják elméletben, hogy mi a jó és a rossz között a különbség, hiszen pillanatok alatt tudnak váltani a két szerep között, aszerint, hogy kivel állnak szemben.
2020. okt. 25. 10:59
14/21 anonim válasza:
azok maradnak barátai a nárcisztikus egyénnek (autószerelőnek), akiknek szükségük van az autó ingyen szerelésére. Más mindenki elhagyja őket, elmaradnak messzire kerülik a nárcit. Ő a leg okosabb a földön, azt képzeli magáról, mindenki életét irányítani akarja, holott az övé is csak egy kalap sz.r. jogsi elúszott piás vezetés miatt, a lakás elúszott otp hitel piálás végett, maradt a barátok házában az albérletben lakás, persze a barátok fizessék a rezsit. Dolgozni munkahelyre luxus eljárni, mindenhonnan menesztik. kölcsönkéregetésből élnek. Ha pedig egy barátnő esetleg eldobni szándékozik a nárcisztikus pasit, akkor jajj annak, az a nő le lesz szégyenítve a facebokon jócskán. Az ilyen emberek szeretnék az anyjuk előtt selyemfiúnak látszani, de valahogy mégis az anyuka fülébe jut a mit művel a gyereke.... és onnantól anyuka is kerüli. pokol az élet ilyen nárci férfi mellett. (W.N.)
2020. dec. 8. 12:56
15/21 anonim válasza:
Mert a nárcisztikus emberek sokszor nagyon lehengerlő karizmatikus személyiséggel rendelkeznek, ami vonzóvá teszi őket mások számára. Mindenki szereti általa sikeresnek, népszerűnek vélt társasággal körülvenni magát akire/akikre felnézhet. Sokan nem ismerik fel, hogy nárcisztikus személlyel állnak szemben, nagyon manipulatív emberek, hatalmas meggyőző erővel.
2020. dec. 20. 09:42
16/21 anonim válasza:
Sajnos a karizma amiről előző ír, nem a személyiség része, hanem az általuk hordott maszkhoz tartozik: vagyis egy szerep. Megjátszás, amit ideig-óráig tud tartani. Mindenesetre mikor valakitől a családja menekül, és nem értjük, miért, hoszen olyan csodálatos emberről van szó, akkor az illető nagy eséllyel nárcisztikus szörny, aki otthon gyűjti be az energiát a családja lealázásából, megfélemlítéséből, hogy a közönség elött játszani tudja a karizmatikus/jószívű stb. csodaembert.
2020. dec. 20. 09:50
17/21 anonim válasza:
8-as vagyok.
A 15-ös válaszában nagyon magamra ismertem. Engem is vonzott az, hogy egy szerintem nagy, sikeres ember "leszáll" hozzám, és büszke voltam arra, hogy a köreihez tartozok. A 15-ös utolsó mondata is igaz: nem ismertem fel, nagyon manipulatív.
A 16-os is nagyon jól írja :)
De sok kocka kerül a helyére ezeknek a válaszoknak is köszönhetően. Köszönöm!
2020. dec. 20. 10:03
18/21 anonim válasza:
A manipuláció mesterei, azért.
2023. szept. 12. 19:36
19/21 anonim válasza:
A népszerű emberekkel vannak csak jóba, vagy eleinte azzal akiket kihasználhatnak később. A népszerű emberek is azért kellenek nekik, hogy feljebb jussanak. Az áldozataikat úgy választják ki hogy velük még elbírjanak, ne okozzanak gondot a hírnevüknek.
2023. okt. 22. 15:17
20/21 anonim válasza:
Szánalomból foglalkoznak csak vele. Több hónap több év alatt lehet kiismerni a másikban a nárci betegséget. Aki csak futolag talalkozik vele az utcán az nem ismeri ki csak az aki napi több órat van vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!