Ha következmények nélkül ölhetnél embert, lenne olyan személyes ismerõsöd akivel végeznél?
Nekem a múltban volt ilyen. Érzelmi kapcsolatban voltam vele, utólag tudom, hogy egy nárcisztikus, sőt, talán pszichopata állat volt, aki kihasznált és "maga alá gyűrt" érzelmi síkon. Amikor szembe fordultam vele, akkor engem állított be bűnbaknak és mindenki neki hitt, a világ szemében ő volt a konszolidált "bűnbak", én pedig az őrült, aki nem normális. Akkor puszta kézzel meg tudtam volna ölni, bárhogyan, szerintem annyira kikészített, hogy az sem érdekelt volna, ha gusztustalan, véres jelenet lett volna (persze, akkor is ő lett volna az ártatlan áldozat...).
De ez már nagyon régen volt, ma már egyáltalán nem foglalkozok ezzel, ha ma adna valaki egy pisztolyt a kezembe, hogy következmények nélkül agyon lőhetem, akkor visszaadnám a fegyvert és elmennék, mert nem érdekel, még a létezése sem.
5-ös vagyok, na jó egy embert mégis képes lennék megölni szerintem mert bőségesen rászolgált. Azt aki kiskoromban megerőszakolt (kár hogy nem emlékszem az arcára, csak arra hogy még a környéken élő többi cigánynál is sötétebb bőrű volt). Vagy azt a nálam pár évvel idősebb gyereket aki mindvégig ott volt, emlékszem rá kicsoda és még utána is megkeserítette az életem bizonyos időközönként (megfélemlítések stb.). Nem vagyok már kiakadva ezek miatt (sok éven át eltemettem magamban ami történt, bizonyíték pedig nincs ellenük), "csak" egy teljesen higgadt de izzó gyűlölet van bennem ami annak ellenére hogy olyan vagyok mint bárki más ki tudja mit hozna ki belőlem. Még én se tudom. De objektíven is nézve ennek a kettőnek nincs joga az élethez (mindenki másnak akit ismerek természetesen igen, nekem nincs is jogom ezt eldönteni, kivéve ezt a kettőt).
Kicsit offolok de ezért is vallom azt hogy ha halálbüntetésről van szó akkor az attól függ. Ha egy ártatlan is életét veszti mert tévesen vádolták meg az túl nagy hibalehetőség az én szememben is, de szerintem mindannyian egyetértünk hogy vannak mások akik bőven kiérdemelték a kivégzést (abból is valami hosszút és fájdalmasat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!