Miért jó egy kapcsolat? Miért akar valaki sebezhető lenni?
Nem vagy tisztában azzal, hogy működik ez. Attól hogy szeretsz valakit, és hagyod hogy szeressen, nem feltétlen leszel sebezhető. Az embereket azért könnyű ilyenkor megsebezni, mert rosszul csinálják ezeket a dolgokat. Érett ember szeret önzetlenül, és ha nem kapja vissza, akkor sincs rosszul.
" Hogyan kell kimutatni az érzelmeket? Hogyan kell valakinek kimutani hogy szeretem?"
Hagyod hogy jöjjön, ami benned van. Ez egy folyás, amit kiengedsz az arcodon, a szádon, a szemeden, a mozgásodon keresztül. Az érzelmeid maguktól kifejezik önmagukat rajtad keresztül, csak hagynod kell.
Ha valakit szeretsz, akkor azt a folyást engeded át. Én pl. a barátnőmre mikor ránéztem és szerettem, akkor úgy éreztem, simogatni akarom. Vagy megkérdeztem, hogy érzi magát, és figyeltem, hallgattam. Ezzel már mutattam, átéltem, hogy szeretem őt.
Nem hiányzott neked a szeretet gyerekkorodban?
Amúgy igen: egy érzelmi kapcsolat kockázatokkal jár, hiszen véget érhet. De ettől még megéri. Nem írtad, hogy lány/fiú vagy, de ha valakit szeretsz, sokféleképpen kimutathatod ezt.
Ha csak rokoni/baráti szeretet: kedvesség a másik felé, figyelmesség, önzetlenség (segítesz neki, megosztasz vele valamit, ami van neked), empátia. Meghallgatod őt, vigasztalod, biztatod, ha kell. Időnként az is a szeretethez tartozik, hogy olyat mondasz neki, ami nem fog neki tetszeni, pl. felnyitod a szemét valamivel kapcsolatban, de ezt is lehet tapintatosan csinálni.
Szerelem: sokszor átöleled, megpuszilod/megcsókolod, megsimogatod, beceneveket adsz neki, odafigyelsz rá, időt szánsz rá, szexelsz vele, veszel neki valamit, finom kaját főzöl neki, ilyesmik. Többféle szeretetnyelv van.
Ha pedig kockázatmentes szeretetre vágysz és el akarod kerülni a családásokat, akkor vegyél kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!