Mit tegyek, ha a különbség már szinte fáj?
A legtöbb kis és nagyvárosban van "gazdag negyed", úgy látom. Ahol élek, nálunk is van. Múltkor azon az utcán sétàltam el és azokat a házakat meg kastélyokat látva szinte elbőgtem volna magam.
Nem vagyok tehetős, kétkezi női munkás vagyok. A családomból sem vet fel senkit a pénz, és így volt ez mindig.
Az ilyen anyagi különbséget el lehet fogadni?
"Az ilyen anyagi különbséget el lehet fogadni?"
Helyes belső értékrend segíthetne, valamint az, ha felnőnél érzelmileg és önállóságodban. Olyan szinten vagy irigy ezekre az ún. gazdagokra, hogy az már neked okoz lelki problémát -jó ez így neked?
Más meg esetleg rád irigykedik, mert van munkád.
Tegyél meg mindent, hogy a saját életedet jobbá tedd, amennyire a lehetőségek engedik. Másokkal meg ne foglalkozz!
Igazából két út van.
1, Vagy elfogadod ezt.
2, Teszel valamit hogy másként legyen.
Tudom egyik sem egyszerű.
Azt kell végig gondolnod, hogy Te igazán vágysz egy olyan házra, kastélyra, hatalmas kertre, drága kocsikra, valóban boldogabb lennél az ilyesmitől ? Vagy csak az fáj, hogy a napi megélhetésért keményen megdolgozol míg mások nem és még is látszólag annyi mindenük van amit 100 élet hossz alatt tudnál megkeresni. Amikor a könnyeiddel küszködtél, vajon az előbbi vagy az utóbbi volt a helyzet ?
Nézzük talán az utóbbit, mert szerintem az az érdekesebb, hogy hogyan tudod ezt elfogadni. Azért mert, ha igazából többnyire az fáj, hogy több élet alatt sem tudnál ilyen házat venni, és nem az hogy neked nincs ilyen házad, akkor az az életmód, a nagy ház, kastély, nagy autó, nem olyasmi amire szükséged van vagy amire vágysz. Nem érdemes küzdened érte, mert nincs ami hajtson, amiért megtedd azokat lépéseket amik egy olyan élethez vezetnek.
Oké de hogyan lehet ezt elfogadni ? Amikor megkapod a borítékod vagy megjön az átutalás, arra gondolsz, hogy ezért a kevésért csinálod az egészet és már látod is mire megy el, hogyan fog elfogyni pillanatok alatt a számláról és a borítékból. Ha ez így van, tudnod kell, hogy így minden egyes hónapban ott hagyod, nem veszed fel a másik fizetésed, mert azt hiszed csak ez az egy van.
A második fizetés az az érték amit a munkáddal létrehozol, amit ezzel a világnak adsz, másoknak, egy közösség részeként pedig akár saját magadnak. Foglalkozz is bármivel kétkezi munkásként létrehozol valami igazán klassz dolgot. Nos a második fizetés az amit neked és másoknak ad a munkád. Ha pedig azt érzed, hogy nem csak a fizetésed miatt értelmetlen a munkád, hanem azért mert sem neked, sem másoknak nem ad semmit. Akkor cseréld le, még akkor is ha kevesebbet keresel.
Ha ezt eléred, hogy olyan munkád legyen ami a fizetéseden felül a fenti értékeket adja neked, akkor mindened meg lesz és főleg ha tudod, hogy nem is kel neked olyan ház, kastély, nyaraló és olyan életmód, nem lesz miért a könnyeiddel küzdened.
Na jó, a másik út is nagyon érdekes.
Tudod, sokan ilyenkor azért érzik rosszul magukat, mert bár vágynak ilyen életre, meggyőződésük, hogy ezt elérni becsületes munkával, mások átverése, kihasználása, megkárosítása nélkül nem lehet. Miközben pedig vágynak egy ilyen életre nem akarnak becstelenek lenni, lopni csalni, hazudni megkárosítani másokat. Igen, van ilyen útja annak hogy gazdag legyél, azonban ez egy rossz út és alighanem ahhoz az úthoz újra kellene születned.
Kétkezi munkás családból érkezel és generációkon keresztül, kaptál fontos értékeket, azt hogy hogyan kell becsületesen megdolgozni a pénzért. Azt hogy hogyan kell egy jó állást megtartani. Hogy hogyan kell jól beosztani azt amid van, hogy hó végéig elég legyen, hogy ebből a kevésből, hogyan tudsz mindent megadni a családodnak.
Azonban nem tudta megtanítani neked senki azt, hogy például hogyan bánj a pénzzel, hogy miért és hogyan rakd el minden jövedelmed 10%-át. Gondold el meg van benned a képesség, hogy bármilyen keveset is keress, megold, jól be tud osztani. Ha holnaptól felemelnék 10%-al mindennek az árát, megoldanád, igaz ? Mindig megoldod. Mindig van valahogy és igazán meg tudsz küzdeni a dolgokért, hiszen kétkezi munkások gyermeke vagy akik fontos értékeket adtak át neked.
Mi van ha például nem mások emelik mindennek az árát, hanem elképzeled hogy minden 1-2-5-10 %-al többe kerül ? Ha sok a 10% kezd 1%-al. Képzeld el, hogy ennyivel többet fizetsz a boltban, tedd el a különbözetet és soha többé ne nyúlj hozzá. Tényleg tekintsd úgy hogy az a pénz nincs, ne jusson eszedbe ha elromlik a mosógép, ha kijük ad a cipőd, millió egy helyzet van amiben kézen fekvő lenne, hogy ha van, akkor beosztod és lehetőségként használd, ez nincs. Ez a pénz tényleg nincs és ezt a helyzetet, megtanultad lényegében kezelni, még akkor is ha fáj.
Az első célod az legyen, hogy legyen hat havi tartalékod arra az esetre, ha bármi történik. Ez egyfajta túlélő pénz. Ha megbetegszel, elveszíted az állásod vagy rombolja a lelked az állásod, netán keresnél egy jobbat, akkor már tekintheted létezőnek ezt az összeget, addig nem. Oké, de hat havi pénz 10% megtakarítással az 5 év munka, hogy legyen hat havi túlélő pénzed. Hát igen elégé sok idő, azonban hidd el sokkal hamarabb van mint az hogy soha és minél hamarabb kezded el, annál hamarabb éred el ezt a célt.
Eddig kaptál prémiumot, bármit, eddig szinte mindig elromlott valami, igaz ? Bosszantó volt, hogy hiába kaptál jutalmat, mindig el kellett költened. Balszerencse vagy szerencse, hogy volt az a plusz pénz ? Aligha nem megoldottad volna hogyha nincs, igaz ? Mert kaptál otthonról egy csomó (szellemi) értéket és tudást amivel úgy is megoldod. Ám mivel mindig volt egy kis plusz pénz időben, így kézenfekvő volt hogy azt is beosztod és abból lesz az új gép az elromlott helyébe.
Ez az egész arra jó, hogy legyen egy tartalékod ha bármi történik, Illetve hogy megtanulj kisebb lépcsőfokok, rész célok érdekében pénzt megtakarítani. Néha ezért találod kissé smucignak a gazdagokat, mert nekik ezt megtanították. Neked nem muszáj smucignak lenned, meg túlzásokba esned. Viszont hasznos megtanulnod, hogy hogyan legyenek megtakarításaid.
Oké de hogyan lehet olyan sok pénzt keresni, becsületes úton ? Mert ha a fizetésed tízszeresét takarítanád meg akkor sem lenne olyan házad a következő 10 életed alatt sem, ami miatt elengedtél néhány könnycseppet.
Kétkezi munkásként megtanultad azt az értéket, hogy hogyan dolgozz meg a pénzért és amikor dolgozol, akkor lényegében a fizetésedért teszed. X munkát, órát, hónapot X forintért dolgozol és nagyon-nagyon fontos az, hogy mindig, de mindig megkapd azt a pénzt amiért megdolgoztál.
Egy vállalkozás felépítésével tudsz sok pénzt keresni. Viszont tudnod kell azt, hogy az egy picit más életszemlélet. Mert egy vállalkozásban lényegében azt az értéket fizetik meg amit a vállalkozásod létrehoz. Sőt akkor fizetik meg ha ezt az értéket el is sikerül adni és pénzt akkor keresel, ha az érték létrehozása kevesebbe kerül, mint amennyiért el tudod adni. Mindegy mit csinálsz, ha takarítasz akkor is értéket adsz a munkáddal és ez az érték az amire mások a pénzüket elcserélnék. Akkor ha az amit adsz értékesebb mint a pénzük amit fizetnek érte.
No igen ám, de az nem működik, hogy valakinek kitakarítod a lakását 5 millió forintért, meg lenyírod a füvét két millióért. Ha egyedül hozod létre az értéket, amit másoknak adsz, akkor egy vállalkozásba lényegében a saját alkalmazottad leszel és valamivel többet fogsz keresni, de nem lesz olyan házad amilyent szeretnél.
Igen, de ekkor vezetővé kell válnod, hiszen embereket vezetsz, más értékeket kaptál otthonról, hiszen eddig otthon mindenki egy vezetőnek dolgozott, de most neked kell annak lenned.
Pedig csak hatástöbbszörözéssel tudod elérni azt a jövedelmet amire szükséged van. Értsd azzal, hogy lesz több kollégád, akivel közösen több értéket adtok másoknak és ebből az értékből lesz a jövedelmed és a kollégáid jövedelme, is.
Amikről én most beszéltem vagy írtam neked, azok eszközök, olyan eszközök amelyek eredményesebbé teszik azt a munkát amit a céljaidért teszel. Kezdve attól, hogyan spórolj, hogy hogyan hoz létre értékeket, hogy hogyan ad el azt másoknak, hogy hogyan legyél vezető vagy jó vezető. Ez mind egyfajta szellemi eszköz, vannak fizikai eszközök is amire szükséged lesz, ilyen lehet egy teherautó vagy ha takarító céged van a takarító eszközök. Az eszközök pedig azt a célt szolgálják, hogy hatékonyabb legyen amit teszel és ezért először az eszközökért kell megdolgoznod.
Csak azt szerettem volna megmutatni, hogy bizony van út amelyen eltudsz jutni, egy teljesen más életbe és azért mutattam meg, hogy el tud dönteni, hogy végig akarsz menni rajta vagy sem.
Aki olyan családba születik, hogy mindig is voltak a családnak megtakarításai vagy mindig is vállalkozók voltak, ott ő meg tud tanulni ilyen dolgokat, hogy hogyan legyenek megtakarításaid vagy hogyan legyél jó vezető. Ha te egy másik utat választasz, nem azt amit eddig ismertél, akkor bizony sokat kell hozzá tanulni és már küzdeni ezért a másik útért és nem is biztos, hogy megéri. Csak akkor ha tényleg igazán vágysz rá. A gazdagság jól hangzik, viszont nem mindenki hajlandó megfizetni az árát és itt most a becsületes út árára gondolok.
Ám bármelyik utat is válaszd, mindkettőben van közös, mégpedig az az érték amit másoknak adsz.
Kívánom neked, hogy az utaddal kapcsolatban dönts bölcsen és legyen nagyon boldog életed ! :)
Azt is láttad valaha, hogy ezek mennyire lelki nyomorékok s milyen érdekkapcsolatokkal tudnak csak élni?
Azt ismered, hogy amikor láttam másnak milye van, irigykedtem rá, de amikor nekem is lett, akkor jöttem rá, hogy előtte voltam igazán boldog;)
Megvan az ára a burzsujságnak;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!