Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg igaz, hogy jön a...

Tényleg igaz, hogy jön a szeptember és egyre több a koronavírus fertőzött?

Figyelt kérdés

Nyáron már alig volt fertőzött. Ugye már akkor beharangozták, hogy szeptemberben jön a második hullám, de addig lehet menni nyaralni. És tényleg a napokban a hírek azzal vannak tele, hogy rengeteg az új megbetegedések száma, nem szabad külföldre menni majd, jönnek a szigorítások stb.

Most megint kezdődik az egész cirkusz előről?

Nem akarok újra otthonról dolgozni, nem akarom, hogy kevesebb legyen a fizetésem, illetve elkezdtek egy nyelvtanfolyamot ami nem kevés pénz. Remélem nem online kell végigszenvedni az egészet emiatt.

Létezik, hogy igazak a hírek vagy ez meg van játszva?

Komolyan kérdezem, nem provokàlás.

2020. aug. 27. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, azzal viszont nem értek egyet, hogy a hülye maszkon múlik minden. Letojom, ha kell, viselem akárhol, akármeddig, csak mehessünk nyugodtan mindenhova, legyen megélhetésünk és hagyjanak élni minket. A tömegrendezvényeket pedig még jóideig ne erőltessük valóban. Ezzel egyetértek. De nem akarom megint átelni azt, hogy rossz vagyok amiért megölelem az édesanyámat, vagy amiért személyesen beszélek a barátaimmal, vagy kirándulunk a friss levegőn a párommal, mert emlékezzetek vissza, mikor még az is bűn volt. Mindenféle agymenéssel, hogy jaj még egy fűszálról is elkaphatod. Most meg napi szinten nyomorgok a buszon 2 órát. :D Mert azt szabad!
2020. aug. 27. 12:37
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Így van, 10-es! Káosz és zűrzavar. Ha most megint lockdown-t hirdetnek, azt már nem fogják ennyire tűrni mint az elsőt. Az átlag emberek számára A vírus láthatatlan, főleg, ha nem ismersz senkit aki elkaphatta, vagy nem kapod el te sem. Viszont az intézkedések miatti szar élethelyzetek elég kézenfogható és sokakat érintő dolgok. Az, hogy az ember éhes, nincs munkája, vagy csak hónapokig korlátozzák a szabadságában, nem mehet kikapcsolódni, csak dolgozni, jobbesetben. Ez sokakból a legrosszabbat fogja kiváltani, amit csak lehet. Elmebajt és zűrzavart leginkább. Én ezeket a konteósokat is megértem, akik összeesküvést látnak mögötte. Nem virulógusok, csak azt látják, hogy nagyobb politikai, mint egészségügyi visszhang van ezzel kapcsolatban, és igazságtalannak érzik a szabadság korlátozást. Esetleg érintettek voltak a leépítésekben. Ők is ennek az elmebajnak az áldozatai, és nem bántom őket meg röhögök rajtuk.
2020. aug. 27. 12:44
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó vagyok, azt kihagytam, hogy ha ez tényleg évekig megy (vagyis “határozatlan ideig”) akkor az azt jelenti, hogy megint rövidebb-hosszabb ideig emberek százezrei esnek el alapvető egészségügyi ellátásoktól, mert az “nem fontos, halasztható”. A maszek klinikák bezárnak , az állami intézményekben meg akkora várólista lesz, hogy sokszor annyian halnak meg, mint amennyi áldozata lesz a vírusnak összesen. Alapbetegségekre is gondolok itt, vagy mondjuk rossz, de nem sürgős fogászati problémákra. Évekig nem maradhatnak kezeletlenül ezek a dolgok. Márpedig ha olyan faszán bezárnak mindent mint az első hullámnál, akkor ezúttal nem tapsikolás lesz az erkélyeken, hanem borzasztó lázongások.
2020. aug. 27. 12:51
 14/17 anonim ***** válasza:

www.orvosokatisztanlatasert.hu

Innen tájékozódjatok!

2020. aug. 27. 13:33
 15/17 anonim ***** válasza:
84%

A személyes véleményem, hogy komoly dolog a koronavírus, de azért egy része jelentősen fel van fújva. Az intézkedések java részéről is az volt a véleményem, hogy elég meggondolatlan volt, és sok racionalitást nélkülözött. A korlátok felengedése, s az őszies idő jövetele teret engedhet nagyobb számú megbetegedéseknek. Az egyik volt kolléganőmmel tegnap beszéltem telefonon, aki karanténban van, mert az egyik munkatársáról kiderült, hogy koronavírusos.

Intézkedések kellenek, tény. De ésszerűségre kell törekedni, nem kapkodni. Valódi gazdasági mentőakcióra van szükség, s nem pedig olyanra, hogy maradj otthon, és hordj maszkot. Sehová ne menj, ne érintkezz senkivel. Szerintem még egy ilyen időszakot, ami volt tavasszal nem bírna ki ez az ország. Sok elvesztett munkahely, otthonülés. Nem véletlen, hogy az emberek mennyire türelmetlenebbek, agresszívebbek lettek, miközben egymás torkának ugranak.

A pánikkeltés, a megélhetés, s létbiztonság veszélybe sodrása senkire nem lesz jó hatással. Arról nem is beszélve, hogy milyen hatásai lesznek ennek a dolognak, mert 1-2 év minimum benne van a lecsengésben. Gazdaságilag mindenképp.

2020. aug. 27. 17:00
 16/17 A kérdező kommentje:

Annyira egyetértek veletek!! Ezek szerint nem csak én làtom így a helyzetet.

Nagyon nem lesz ennek jó vége...

Köszi a kommenteket! Nagyon értelmes hozzászólásokat írtatok!

2020. aug. 27. 21:32
 17/17 anonim ***** válasza:
50%

Annyira tipikusan magyar az, ami itt megy a hozzászólásokban: mindenki úgy gondolja, hogy a kormány összes intézkedése rossz, ő bezzeg jobban tudná, mit kellett volna csinálni, de egy se ír le egy épkézláb ötletet sem, hogy akkor mégis mit kéne csinálni.

Nem igaz, hogy ennyire hülye ebben az országban mindenki... -_-

Ha nem vettétek volna észre, akkor egy új vírussal van dolgunk, aminek sem a terjedését, sem a gyógymódját, sem a lefolyásának menetet nem ismertük még fél évvel ezelőtt, sőt ami azt illeti meg mindig nem tisztázottak pontosan ezek a részletek, úgyhogy természetes, hogy az ország vezetőségének eleinte halvány lila gőze nem volt, hogy kellene a helyzetet kezelni (nem mintha, most már lenne). Nem hiszem, hogy az itt kommentelők közül akár egy is tudott volna olyan alternatívát ajánlani, ami mindenkinek jó lett volna és a vírus terjedését is gátolja. Csak okoskodni tud itt is mindenki. Bezzeg, ha nem lett volna és ezután sem lenne semmi intézkedés, és itthon is naponta átlag 1,000 halott lenne a vírus miatt, mint az USÁ-ban, akkor meg azért sírnátok, hogy miért nem csinál már valaki valamit, miért hagyják halomra halni a népet...

2020. aug. 28. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!