Budapesten és környékén tényleg mások az emberek, főleg a fiatalok?
Szerintem igen.
Egy vidéki megyeszékhelyen élek. Mindenki nagynak akarja mutatni magát, kibeszéli a másikat és olyan az egész, mintha valami öregasszonyos, zárt közösség lenne: Az lebeg az emberek szeme előtt, hogy mások ne szólják meg. Ezzel szemben a fővárosban sokkal lazább az egész.
Konkrét példa: Amikor felugrottam egy hétvégére haverhoz, akkor ott 3 csajjal lazán összehaverkodtam/haverkodtunk tömegközlekedési eszközön. Ez vidéken gyakorlatilag elképzelhetetlen, évek alatt egyszer sikerült csak.
Laza, kötöttségek nélküli. Itt még hajnal 3-kor is ha kimész élet van az utcákban. Esznek a nyitott éttermekben, mennek az emberek ide-oda. Máshol mi van minden halva este 10 és reggel 7 között. Nem mindenkinek rossz ez, de én nappal alszom, éjszaka vagyok fent (munka rend), és még így se maradok ki semmiből.
Tényleg nem szól senki semmiért. Itt most az a divat hogy mindenki fele más színű dolgokat hord. Például a bal lábadon kék a jobbon piros cipő van,félig szőke félig barna hajviselettel mászkálnak (igen, mint Szörnyella), meg ilyesmi és az ember azthinné bele kötnek az ilyenbe sokan, de nem,nem foglalkozik senki senkivel. Tele vannak a népszerűbb helyen anime karakternek öltözöttekkel, játék karakter ruháit viselőkket, nőnek öltözött pasikkal (🤦♀️🤷♀️), meg minden féle csodabogárral az utca itt-ott. :D
Nyitott mindenki mindenre. Igazán itt nem a bajtársiasság vagy a tolerancia uralkodik, ezt se kell gondolni nem full happy Budapest se csak mindenki szarik a másikra. Ha szóba állsz valakivel beszélget veled, de az addig is tart, pár perc szó váltás, mész tovább a dolgodra.
Viszont itt is itt a fekete leves, minden sarkon mióta kitakarították a hős utcát is valahol ott leselkedik egy selejt. Tehát itt is itt a veszély, a gond.
Cigányok csoportba sok helyen, főleg parkokban. Cseszegetik a kutyásokat, úton-útfélen isznak, verekednek, beléd kötnek, ki akarnak rabolni, megerőszakolni, megverni..
Két élű penge.
#4: Neked voltak kényelmetlenek a válaszok? Mert láthatóan valaki nyomogatott mindegyikre mínuszt...
Mi abban az univerzumban élünk, ahol működött a dolog. Ha nálad nem, akkor nem biztos, hogy velünk vagy az univerzummal van a gond.
Budapestről elég téves sztereotípia, hogy minden nyüzsög. Ez csak a Belvárosra igaz, mint hivatalos városrész, ami Budapest 5%-a kb. A köznyelv által belvárosnak értelmezett terület az ezt körülvevő 4-5 kerület Belvárossal határos részei, összesen sem teszik ki a teljes város 20%-át.
Kifelé haladva, bármilyen irányba vidékiesedik el minden, közigazgatásilag ugyanúgy, mint társadalmilag.
Én Kőbányán születtem, itt is élek 40 éve, kertvárosi részen. Kőbányán is sok van ilyenből, a velünk határos 18., 17., 16., majd feljebb a 15. kerületek pedig szinte csak ebből állnak. Persze vannak csomópontok, meg paneldzsungelek, de ez a kisebb-nagyobb vidéki városokra is igaz.
A peremkerületekben élők sokkal inkább vidéki mentalitással bírnak, mint a nyüzsgő belvárosi részeken, mi még szóba állunk egymással, sok helyen (még ha nem is túl legális) állatokat is nevelnek.
Az én meglátásom szerint a Duna Buda és Pest között nem csak folyó, hanem társadalmi szakadék is, de ebbe most nem mennék bele... na, ők saját magukkal sem állnak szóba (tisztelet a kivételnek), khm.
Szóval tessék sz'es lenni Budapestet és a budapestieket ne egy kalap alá venni, mert nekem ugyanúgy szar látni meg hallgatni, hogy egy fővárosi suttyó vagyok, aki lenézi a vidékieket, mármint a "vidékiek" szemében, csak mert itt születtem és élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!