Ki melyik kategóriába tartozik inkább: mindig mindenhova időben elkészülsz, vagy sokat elpepecselsz a készülődéssel és emiatt sokszor sietned kell?
Az iratoknak, a pénznek és a kulcsnak fix helye van, úgyhogy azokat nem nagyon kell keresgélni, készíteni. Bizonyítványoknak is fix helye van, ha valamiért kell.
Igyekszem időben elkészülni, mert egyrészt nem szeretek másokat várakoztatni, másrészt tömegközlekedéssel közlekedek, és nem szerencsés centizni, elég, ha csak a ma reggeli viharra gondolunk, mennyi fennakadást okozott.
Nő vagyok, de nem bírja a bőröm a sminket, úgyhogy nálam a smink nem játszik.
Van egy kutyám, ha úgy indulok otthonról, hogy őt előtte még le kell vinni, akkor egy minimum fél órával érdemes minden esetben számolni, mondjuk ma reggel az eső miatt ez 5 perc volt, alig tudtam az ajtón kiimádkozni, elment az első nagyobb lombú fáig, beállt alá, majd vissza, egy lépést sem volt hajlandó többet tenni odakint ilyen szakadó esőben. De azért ez ritka.
Ha 5 órával előbb kezdek el készülődni, akkor is késni fogok. Egyszerűen óra nélkül nem fogja fel az agyam, hogy mennyi idő múlhat el két esemény közt.
Az irataim mindig a táskámban vannak, ha más táskát is viszek, csak bele kell nyúlni, és áttenni, ez nem is idő. A ruháimat mindig előző nap kikészítem. A hajam nagyon bonyolultan is 5 perc, a hajgumik, hullámcsatok a helyükön vannak a fürdőben. A sminkem előkészülete 2 perc, 10 percet várnom kell, míg beszívódik a napvédő - ezalatt fogat mosok, beveszem a vitaminokat, megiszom a kis reggeli kollagénomat - majd 5 perc maga a smink. De már ez a 10 perc, ami alatt várok, 20 szokott lenni, mert nem tudom felmérni az időt. Mert még kiviszem a szemetet, bekészítek egy mosást, megöntözöm a 2 növényemet, leakasztom az irodakulcsot a fogasról és beleejtem a táskámba, beteszem a pendrive-ot is, amin itthon dolgozom - és ilyen kis dolgokkal elmegy az időm, mivel nem vesznek el egyenként sokat, azt hiszem, hogy még időben vagyok.
Alapból az van, hogy nehezen kelek, de ezt simán ki tudom védeni azzal, hogy korán kelek, és akkor megnézek két Spongyabobot, hogy elinduljon az agyam, és van egy órám készülődni. De akkor sem számít.
De ez amúgy akkor is így van, ha nem megyek sehova. Már többször volt olyan, hogy a rizs alól elfőtt a víz, mert arra gondoltam, "áh, csak 10 percre raktam fel", mikor már fél órája főtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!