Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem merek benzinpénzt kérni a...

Nem merek benzinpénzt kérni a barátnőimtől. Egyáltalán kérjek, vagy ne?

Figyelt kérdés
Négyen megyünk a Velencei-tóra (Budapestről), nem nagy táv. Ennyire szoktak kérni az emberek benzinpénzt a barátaiktól? Most megyünk először bárhova is kocsival, ha rendszeres lenne, akkor gondolom, azért csak kérnék, de így valahogy nincs hozzá pofám.

2020. aug. 16. 15:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
3%
Hát ezt nem értem, mi az hogy nem illik? A benzin pénz, az autó kopik, ingyen meg semmi nincs. Eszem megáll.
2020. aug. 16. 17:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki pontozott le mindenkit, de nem én voltam...
2020. aug. 16. 17:40
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

"Hát ezt nem értem, mi az hogy nem illik? A benzin pénz, az autó kopik, ingyen meg semmi nincs. Eszem megáll."

Illik eljátszani a nagylelkűt. Ilyenkor csak azt nem értem, hogy a sok kicsi sokra megy. Ha bécsi útért pénzt kér valaki, akkor velenceiért is, vagy akkor ne lepődjön meg, ha mindig csak kávécskával viszonozzák, amivel viszont nem lehet benzinkúton fizetni.

2020. aug. 16. 23:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy azokért az utakért kérek pénzt, ahova a többiek mindenképpen jönnének. Tehát ha én kitalálom, hogy mondjuk megyek egy 500 km-es kört, és megkérdezem, hogy nincs-e kedvük elkísérni, akkor nyilván nem kérek. De ha előre tervezetten megyünk kirándulni, akkor tíz forintra kerekítve elkérem. Akinek nem tetszik, az legközelebb nem velem jön. De általában kevesebbet szoktam számolni, mint amennyi ténylegesen lenne, benzint például 400 Ft-tal, hiába tankolok 420-ért. Meg ilyen random városi utakra vagy 30 km-es hazavitelre se szoktam kérni, ha felajánlják, akkor elfogadom. Kis túlzással az összes barátom többet ül az én kocsimban, mint a szüleiében vagy a sajátjában, sose volt köztünk probléma a pénz miatt.
2020. aug. 20. 22:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát a kommentet olvasva nagyon elcsodálkoztam.

Ugyanis nekem volt egy olyan szituáció, hogy kifizettem a benzinpénzt a városig. A rokonom mindig valahol lerakott és onnan kellett hazáig tömegközlekednem, de aznap sok cuccom volt és megkértem, hogy vigyen el engem hazáig. Nagyon húzta a száját, de adtam még pénzt, erre elvitt.

Utána elmondtam a barátnőimnek, hogy ez rosszul esett, mire ők nem értették, hogy mi esett ebnen rosszul, ők is beszállnak a benzinpénzbe, nem szívességből várnak fuvart, ami a másik pénzét és idejét viszi.

Én ebbe beletörődtem és igazat adtam nekik, de látom, sokan ellenzik a benzinpénzbe való beszállást.

2022. ápr. 24. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!