Sok ember miért nem mer konfrontálódni, vitába szállni?
Sok embernél látom hogy zavarja valami mondjuk a munkahelyén, vagy valakivel valamiben nem ért egyet, de nem meri megmondani.
Inkább megalázkodik, becsicskul, ráhagyja etc.
Ha nekem valamiről van véleményen, vagy valamit nem érzek jogosnak, egyertelmű hogy kiállok az igazamért a végsőkig.
Ha az ember nem áll ki saját magáért akkor ki fog? Pillanatok alatt eltapossák.
Amikor valamikor korábban kiállsz az igazadért, és látható, hogy a másik oldal holt primitív és sötét,fogalma nincs a valóságról, a vezetésről, az emberekről végkép, legközelebb nem fogsz kiállni, mert felesleges vitákba nem mész bele, meg nincs is értelme-egy sötét lyukkal szemben.
Ilyenkor az ember gyűjti a pontokat, és ha elér egy bizonyos mennyiséget, utána elkezd keresgetni, egy olyan helyet, ahol legalább értelmes ember a felettese.
Rengeteg olyan helyzet van, amikor egyszerűen nem éri meg a ráfordított energiát. Rengeteg olyan ember van, akinek nem süllyedek a szintjére egy vita kedvéért. (Mindenkivel a saját szintjén kell megküzdeni.) Rengeteg olyan ember is van, akinek nem érdekel pl. a rólam alkotott véleménye.
Tovább is van, mondjam még?
Nem mindig éri meg konfrontálódni. Ha már említetted a munkahely dolgot, nekem az előző munkahelyen volt nézeteltérésem a vezetőséggel, de tudtam, hogy nem érnék vele semmit, ha megmondanám nekik a problémámat, így már csak a felmondásom tényét közöltem, amikor kaptam jobb munkát. Azt az energiát, amit a konfrontálódásba fektettem volna, inkább álláskeresésre fordítottam.
Viszont mikor a legutóbbi nyaralás alkalmával problémás vendégek kerültek a szállásra (nem szálloda, hanem vendégház, panzió), akkor ezt jeleztem én is, és több vendég is, akiket szintén zavartak, a szállásadó meg intézkedett.
Egyrészt a megfelelési kényszer, másrészt talán félnek attól hogy elveszítik a munkahelyüket, ha vitába szállnak.
Mondjuk vannak olyan helyzetek, amikor tényleg nem érdemes vitába szállni. Vagy elviseled a munkahelyed, vagy ott hagyod.
Igazad van, de inkább pont az ellentettjét látni inkább a magyar társadalomban:
Mindneki kiáll a saját igazáért, holott sokaknak hót nincs igaza, de azért az önrendelkezési-, és egyéb jogára hivatkozva csak mondja a magáét...
A másik meghogy nincs a magyar népnek se vita-, se konfliktusmegoldó képessége, így inkább jobb, ha nem is dumál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!