Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ember miért nem mer...

Sok ember miért nem mer konfrontálódni, vitába szállni?

Figyelt kérdés

Sok embernél látom hogy zavarja valami mondjuk a munkahelyén, vagy valakivel valamiben nem ért egyet, de nem meri megmondani.

Inkább megalázkodik, becsicskul, ráhagyja etc.

Ha nekem valamiről van véleményen, vagy valamit nem érzek jogosnak, egyertelmű hogy kiállok az igazamért a végsőkig.

Ha az ember nem áll ki saját magáért akkor ki fog? Pillanatok alatt eltapossák.

2020. aug. 12. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Ha majd idovel rajossz arra, hogy hiaba szallsz vitaba es probalsz meg az igazad mellett kardoskodni, a dolgok attol fuggetlenul ugy is ugy tortennek meg es alakulnak ahogy ... na majd innentol mar nem szallsz vitaba, max magadban elkuldod melegebb eghajlatra az illetot.
2020. aug. 12. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Amikor valamikor korábban kiállsz az igazadért, és látható, hogy a másik oldal holt primitív és sötét,fogalma nincs a valóságról, a vezetésről, az emberekről végkép, legközelebb nem fogsz kiállni, mert felesleges vitákba nem mész bele, meg nincs is értelme-egy sötét lyukkal szemben.

Ilyenkor az ember gyűjti a pontokat, és ha elér egy bizonyos mennyiséget, utána elkezd keresgetni, egy olyan helyet, ahol legalább értelmes ember a felettese.

2020. aug. 12. 12:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pont az a fajta vagyok, aki szeret vitázni és kiállni magáért, simán nekimegyek másoknak (intellektuálisan nyilván, nem kötekedő proli módjára), de azért meg tudom érteni azt is, aki ezt nem teszi. Szokták mondani, amelyik anyag nem hajlik, az törik. Nos, az ember, ha ellenállást tanusít, általában próbálják megtörni, mert ez jobban kedvez a többi ember hiúságának. Viszonylag ritka az, mikor valaki képes egy vitát konstruktívnak értelmezni, nem pedig támadónak. Értelemszerűen, kevesebben ismerik el, ha neked van igazad és nem nekik, akkor is, ha igazad van. Illetve ebbe nem elég beleszállni, hanem végig kell vinni és kitartani, ha úgy van. Márpedig sok konfliktus csak eszkalálódik és egyre nagyobb mindkét félen a nyomás, ezért ha valaki meg is meri lépni, hamar visszavonulót fújhat. Ennek többek között az az oka, hogy kevés embernek van önbizalma és önismerete és gyakran maga is elhiszi, hogy ő a hülye. Ami alapvetően nem egy negatív tulajdonság, mert akadályoz abban, hogy ostobán okoskodj és pattogj, ezzel lejáratva magad, viszont a másik oldalról nagyon is elnyomható leszel. Szóval, őszintén szerintem az a baj, hogy alapvetően nehéz hinni abban, hogy ha te szembemész valamivel, a végén igazad lesz ÉS ezt más is elismeri. Egyrészt, a többi gyáva valószínűleg nem áll ki melletted és lehet, hogy akkor is magadra maradsz, ha tényleg igazad van, másrészt meg ki tudja, hogy tényleg igazad van és nem jössz rá útközben, hogy valamit nagyon benéztél, ami után azért sokkal kínosabb az egész helyzet.
2020. aug. 12. 12:58
 4/9 anonim ***** válasza:
34%
Mert soha sehol nem tanítják meg őket a normális véleményformálásra és a normális vitára.
2020. aug. 12. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg olyan helyzet van, amikor egyszerűen nem éri meg a ráfordított energiát. Rengeteg olyan ember van, akinek nem süllyedek a szintjére egy vita kedvéért. (Mindenkivel a saját szintjén kell megküzdeni.) Rengeteg olyan ember is van, akinek nem érdekel pl. a rólam alkotott véleménye.

Tovább is van, mondjam még?

2020. aug. 12. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem mindig éri meg konfrontálódni. Ha már említetted a munkahely dolgot, nekem az előző munkahelyen volt nézeteltérésem a vezetőséggel, de tudtam, hogy nem érnék vele semmit, ha megmondanám nekik a problémámat, így már csak a felmondásom tényét közöltem, amikor kaptam jobb munkát. Azt az energiát, amit a konfrontálódásba fektettem volna, inkább álláskeresésre fordítottam.

Viszont mikor a legutóbbi nyaralás alkalmával problémás vendégek kerültek a szállásra (nem szálloda, hanem vendégház, panzió), akkor ezt jeleztem én is, és több vendég is, akiket szintén zavartak, a szállásadó meg intézkedett.

2020. aug. 12. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem van pár nyugdíjas rokonom, ismerősöm, akikkel nem lehet konstruktív vitát folytatni. Ők azok a típusok, akik mindig szajkózzák az ezek a mai fiatalok szlogent, de önkritikájuk nincs. Nem látom értelmét vitába szállni velük, inkább megszakítom velük a kapcsolatot.
2020. aug. 12. 17:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt a megfelelési kényszer, másrészt talán félnek attól hogy elveszítik a munkahelyüket, ha vitába szállnak.

Mondjuk vannak olyan helyzetek, amikor tényleg nem érdemes vitába szállni. Vagy elviseled a munkahelyed, vagy ott hagyod.

2020. aug. 12. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Igazad van, de inkább pont az ellentettjét látni inkább a magyar társadalomban:

Mindneki kiáll a saját igazáért, holott sokaknak hót nincs igaza, de azért az önrendelkezési-, és egyéb jogára hivatkozva csak mondja a magáét...

A másik meghogy nincs a magyar népnek se vita-, se konfliktusmegoldó képessége, így inkább jobb, ha nem is dumál.

2020. aug. 12. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!