A "néger" szó az rasszista kifejezés? És ha igen, hogyan kell mondani, hogy ne legyen rasszista? Mi a megfelelő szó?
Figyelt kérdés
2020. aug. 10. 12:13
1/24 meszike91 válasza:
Szerintem nem az, de manapság divat mindenen megsértődni. Amúgy a latin negro szóból jön ami csak simán feketét jelent.
2/24 anonim válasza:
Nem az, a rassz eredeti elnevezése is negrid
3/24 anonim válasza:
Színes bőrű, fekete. A négert ha egy négernek mondod aki nem beszél magyarul akkor elég gyorsan beépítik az orrod a kisagyadba.
4/24 meszike91 válasza:
ma 12:18
Egy normális jogállamba ezért felelősségre lenne vonva az agresszív illető. Tök mindegy mit mondanak valakinek és hogy mennyire sértődékeny, semmi se jogosítja fel arra hogy fizikai erőszakot alkalmazzon.
5/24 anonim válasza:
Ha már tudod, hogy bajos, és használod, akkor igen, rasszista vagy. A negro cukron is kiakadnak, pedig semmi közünk nincs a rabszolgatartókhoz. De ha már tisztában vagy az amerikai történelemmel, és tudod, hogy mi az eredete, ennek ellenére ragaszkodsz hozzá, az sokat mond rólad.
6/24 anonim válasza:
Ti keveritek a négert a niggerrel.
7/24 meszike91 válasza:
Én meg nem vagyok hajlandó azért "megerőszakolni" a nyelvemet, mert Amerikában a négerek rabszolgák voltak és ezért nagyon sértődékenyek. Ez van, fel kell nőni és tovább kell lépni. A gyerekes hiszti még soha nem vezetett sehova.
8/24 anonim válasza:
Ami ha kimondjuk, elég hasonlóan hangzik.
9/24 anonim válasza:
Az afroamerikai jó megnevezés a néger helyett.
10/24 anonim válasza:
A magyar néger szó szerintem nem az. Az angol nigger, ami amerikában gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!