Téged zavar, ha "szociális munkásnak" néznek?
A motivációm a hétköznapokban az, hogy lehetőleg eljussak a munkahelyemre, megfeleljek, majd hazaessek. Vagyis túl akarok élni.
Ez nyilván nem annyira egyszerű, mert folyamatosan b*szogatnak mások.
Ami a legjobban zavar, ha kérés nélkül elvárják, hogy ideiglenes szoc. munkás legyek, vagyis segítsek nekik levinni a biciklit a vonatról, a csomagot a buszról, vagy ellenkezőleg feltenni.
Adjam át a helyet, sőt van hogy az állóhelyet; engedjem előre itt és ott, segítsem le vagy fel.
A legtöbb ember iszonyú bunkó; magától elvárja, hogy pattanok és megoldom a problémáját. Volt amikor ezért ugattak meg szóltak be, mert ő kegyesen elvárta, és azt gondolta, hogy semmi mással nem foglalkozom, csak vele, mert ő öreg, siet, stb.
Engem ez zavar, nem elég, hogy millió problémáim vannak, még a vadidegen tolakodó, törtető, lusta emberke b*szogat.
Egy egyszerű haza-munkahely utazás nem tud anélkül megtörténni, hogy ne lennének ilyenek. A kéregetőkről most nem beszélek, hanem a kádár rendszerben élt, és onnan hozott social justice attitűdről.
Megértem, ha valaki nem tud, nem képes mindent megoldani koránál betegségénél fogva, de én sem tudom az ő problémáját megoldani. A napomból 20-30 perc menne el, ha állandóan mások nyűglődésével foglalkoznék, és még a vonatot, buszt is lekésném 15x. Arról nem is beszélek, amikor szándékosan rájátszanak egy-egy "fogyatékosságra"...
Ismered a mondást, hogy a többi ember visszatükröz téged? Ha te egy neszoljhozzam, antiszociális bunkó vagy, akkor az ilyenek is fognak megtalálni.
Több életkedv és kedvesség csodákra képes a többi emberrel szemben.
S mi lesz veled, ha az ő oldalukra kerülsz? Mármint mástól kell segítséget kérned, mert egyedül pofára esel.
Igazából el kell döntened ott s most, hogy kire szánsz időt vagy nem, ez ennyire egyszerű.
Nem kell ebből cirkuszt csinálni....
Korábban, kisebb koromban bevállaltam ilyeneket, de kezdtem megunni a dolgot, de a sors mégis betalál (elesik a néni, segíts neki, csak te vagy ott, stb.).
Amúgy szociális területen dolgozom, és mozgássérült vagyok, így tök UFÓ sokszor, hogy a villamosra-buszra tedd fel az emberkének a tatyóját (ha nem is vagy szolgálatban), de ha megyek-kelek az utcán egymagam, akkor meg a lefikázás megy sok ember részéről felém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!