Megőrizhető-e, illetve újjáéleszthető-e a gyermekkori lelkesedés állapota?
Figyelt kérdés
Csillogó szemű, élénk, érdeklődő, lelkes kisgyerek voltam. Csodás érzés volt ezt megélni, és jó visszagondolni erre az időszakra. Logikus az a feltételezés, hogy ez a lelkesedés és életöröm hosszan fenntartható lenne - normális társadalmi körülmények között. Esetemben balesettel kapcsolatos trauma, szüleim válása és problémás viszonya, a számomra érdektelen, engem meg nem értő és nem értékelő iskolai közeg "törölt le darabokat lelkem zománcából és orcámnak színéből" (módosított idézet Petőfi Az apostol című művéből). Elvesztettem önmagam egy időre.. Időbe telt, de szerencsére sikerült a gödörből kimásznom, és "rátaláltam az utamra", illetve folyamatban van múltam feldolgozása. Van motiváció bennem, hogy "tegyem a dolgom", viszont hiányzik a gyermekkori lelkesedés, a csillogó tekintet, az életöröm, a belső tűz. Vajon újjáéleszthető ez az állapot - és ha igen, hogyan? Az is érdekelne, ki hogyan és meddig tudta megőrizni ezt a pozitív állapotot magában.2020. aug. 6. 11:03
11/13 anonim válasza:
Mindenkiben ég(ett) legbelül a tűz, de nagyon sokan szem elől tévesztik és sokszor örökre el is veszítik. Ekkor kezdenek krónikus betegségek kialakulni, az élet értelmetlenné válik.
Pedig az lenne a feladatunk, hogy megtaláljuk önmagunkat, és kibontakoztassuk a tehetségeinket, mert azzal adhatunk a legtöbbet mindenkinek...
Persze az önmegismerés nehéz munka, de az egyetlen út a szabadsághoz.
12/13 anonim válasza:
A tudatod mindennel ellát, amire csak szükséged van,
ad szeretetet, megbocsátást, nyugalmat, egészséget, harmóniát, kreativitást...,
csak meg kell találd.
13/13 anonim válasza:
nincs itt semmi probléma , csak még nem jöttél rá , hogy az élet az nem 1 habos torta !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!