A pszichopatának van ellentéte? Aki személyiségzavaros ugyan, csak az ellentéte mégis. Többi lent jobban összefoglalva.
Szóval gondolkodtam ezen már régóta, de biztos hülye kérdés, meg furcsa, de tényleg ezen gondolkozok.
És, hogy:
Van-e olyan személyiségzavar, hogy utálja magát, meg nincs annyira empátiája, és lobbanékony is, meg változó hangulatú ugye. De jól meg tudja játszani magát, pl.: vicces az tud lenni.
Tehát szerintem ezek a pszichopatának az ellentétei közé sorolható ez a NÉHÁNY "tulajdonság", mert a pszichopata az nagyra van magával, meg inkább nincs baja magával. (vagyis gyakoribb eset, hogy nincs)
Nem viccből írtam. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd hogy mittudomén, a disszociatív személyiségzavarnak mi az ellentéte. Az pedig legfeljebb az, akinek nincs ilyen zavara.
Bár a szó szoros értelemben nem is beszélhetünk itt ellentétről, szimplán csak az adott probléma meglétéről avagy hiányáról.
Jon Ronson: The Psychopath Test c. könyvében írja, hogy a szorongás, generalizált szorongás a pszichopátia ellentettje. A szorongásos betegeknél az amygdala "túlműködik", a pszichopatáknál "alulműködik".
Ha tudsz angolul, sok jó cikk van róla.
Hmm.. akkor Borderline-s a tuti befutó.
Igazából akkor megvan a válasz XD. Csak sz.ar helyen kutattam.
Köszönöm.
Nem tudok angolul, és nem is szándékozok megtanulni, mert egy ... nyelv, és szerintem túl van értékelve, szóval ezt hagyjuk is.
De azért köszönöm szépen az "ajánlást".
Wow...
Már sajnálom, hogy koptattam a billentyűzetet.
Nem minden rossz tulajdonság egy személyiségzavar tünete, JUST SAYIN'. Sometimes you're just a dickhead.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!