Miért hordassz maszkot BKV-n?
Sziasztok! Kívàncsi lennék a vàlaszotokra,hogy Ti miért vesztek fel maszkot a tömegközlekedéseken.
A-kötelező
B-félek és szerintem megvéd a vírustól
C-ne nézzenek ràm màsok megvetően
D-ne szóljanak be nekem,ne kötekedjenek velem
E-valami màs miatt
Köszi,ha vàlaszoltok.
Lévén informatikus vagyok és nem orvos, így nem tudom eldönteni, hogy mennyit segít.
Ellenben mivel elképzelhető, hogy valamennyit segít, így miért ne hordjam...
Írtál 5 választ, csak a helyeset nem.
A maszkot azért kell viselni, mert te magad fertőzött lehetsz. Nem tudhatod, de már tünetmentesen is fertőzhetsz. Ha maszkot viselsz, a kilélegzett levegőt nem fújod messzire. Téged nem fog megvédeni.
Egy példa, hogy segítsen elképzelni, hogy működik a maszkviselés:
Álljunk egymástól 1 méter távolságba! Előveszem a brét, és lepisálom a lábad. Nyilván tiszta húgy leszel. Erre előveszed te is, levizelsz, tiszta húgy leszek én is.
Namármost, játsszuk el ugyanezt úgy, hogy nem vesszük elő a brét! Nyilvánvalóan tiszta húgy lesz mindkettőnk lába így is, mégis ég és föld a különbség!
És ha ezt mindenki belátja, akkor fel nem foghatom, hogy a maszkot miért nem...
Most már A. Korábban hordtam rendesen, mert láttam értelmét, de mikor mindenki a másik nyakába liheg, másfél méternek a töredéke sincs meg, és simán lehet strandra bulizni stb járni maszk nélkül, akkor igazából már pont nincs értelme, nem változik semmi attól, hogy buszon rajtam van-e.
De hordom nyilván, amíg elvárás, buszon is, boltban is.
#12 nagyon jól megfogalmazta.
Amúgy ezt a példát én úgy láttam, hogy az első esetben egyik félen sincs nadrág. Ha lepisilsz, akkor semmi nem állítja meg a vizeletet. Ha rajtam van nadrág, de rajtad nincs, és lepisilsz, akkor pisis leszek, de valamennyit megfog a nadrág. Ha pedig mindketten fel vagyunk öltözve, akkor nem ér el hozzám a folyadék. A maszk is akkor véd a legjobban, ha mindenki hordja.
Tömegközlekedést nem használok, de a boltban és az orvosnál mindig rajtam van. Nem magamat védem, hanem másokat, és nem félek, hanem elővigyázatos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!