Szándékosság vagy oda nem figyelés a felmondólevelet épp a születésnapon átadni?
Vajon mi van emögött? Szándékosság, szándékos megalázás, vagy elképesztő oda nem figyelés?
Sok éve itt dolgozó kollega megkapta a felmondását és épp a szülinapján. Nem előtte egy nappal, nem utána egy nappal, pont aznap.
Én szándékosságot tételezek fel.
Mégpedig azért mert nem létezik hogy amikor írják a felmondólevelet és szövegezik (Kiss Pista, született hely, idő, anyja neve, cím) akkor nem tűnik fel hogy a születési hónap-nap az épp ma van, amikor a felmondólevelet írják.
Szerintetek?
Született egy döntés, hogy ilyen-olyan okból az érintett munkatárs munkájára a továbbiakban nincs szükség a cégnél. A közvetlen felettes ezt leegyeztette a munkáltatói jog gyakorlójával, ha alkalmasint nem ugyanaz a személy a kettő, majd továbbították a döntést a Pénzügye / HR-re, ahol ezeket a papírokat kiállítja. Ott Irénke megcsinálta a papírost, amit továbbított a munkáltatói jog gyakorlójának, aki az egészet el sem olvasta, hanem aláírta, majd az odaadta a közvetlen felettesnek, aki lerobogott vele a munkavállalóhoz, hogy ez van.
Szerinted ebből a legalább 3 emberből aki a folyamatban részt vett, melyik figyelte, hogy az érintett munkavállalónak aznap van a születésnapja? :)
"Szerinted ebből a legalább 3 emberből aki a folyamatban részt vett"
Túldimenzionálod. Ez egy kis cég itt nincs X lépcső, itt van a főnök egy személyben és pont. És van neki egy titkárnő féléje.
És pont és ennyi.
A főnök dönt, behívja "Mancikát és diktál"
Nincs HR nincs szervezeti tanács nincs szakszerv nincs igazgatósági tanács, nincs semmi.
KKV egy darab "főnök " van és slussz.
Bocs, én eddig csak nagyobb szervezetekben dolgoztam.
Tök mindegy, szerintem amikor Mancikának diktál a főnök, ki nézegeti a naptárt, hogy ma milyen nap van. Lehet Mancika ügyes és már be tudott rakni a Wordbe egy mezőt, mely mindig az aktuális dátumot szúrja be.
Amúgy hidd el, nem ezen az oldalon fogod kitalálni, hogy miért küldtek el. :)
"hogy miért küldtek el. :)"
Akkor te még a kérdésemet se értetted. Gratulálok. Nem azt kérdeztem MIÉRT küldtek el azt pontosan tudom....
Azért mert okt 1-től töltöm (töltöttem volna) itt a 10. évemet és a szerződés szerint 30%-os bérfejlesztésre vagyok jogosult.
Hát gyorsan lapátra kell engem tenni főleg hogy jár nekem 60 nap felmondási idő is.
Ez az ok. Na de nem ez volt a kérdés.
Semmi köze hozzá.
Egyszerűen a cég eldöntötte, hogy az illető megy, felmondtak neki is kész.
Ez a munka világa, nem az óvoda, hogy szülinapon be lehet pisilni, meg ilyeneket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!