Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit éreznek azok az emberek...

Mit éreznek azok az emberek akik a clickbaiter gore oldalakat létrehozzák? Meg egyáltalán a google miért nem tiltja ezeket?

Figyelt kérdés

Tipik olyan oldalak, ahol megnyitod a linket és egy embertelen, brutális, véres stb. videó/gif fogad, esetenként earrape háttérzajjal, villogó, negatívba átmenő összevissza mozgó képekkel, esetleg ezek kombinációja. Konkrét példát nem írok, de aki mémes körökben mozog, az mostanában láthat egy ilyen oldalt felkapva. Meg persze azon kívül is sok van.

Létezik gore tartalom, erre épülő oldalak, emberek akik ezt bírják. Ezt el kell fogadni. De ezek az oldalak nincsenek ráerőltetve az emberre, hanem csak az keresi fel őket, aki kíváncsi arra ami ott van és ezek is általában rendes weboldalak, nem pedig random villogó, jumpscare cuccok. Szóval annyira nem durva a hatás még akkor se ha nézed az adott oldalt.

Viszont ez a clickbaites dolog ebben a formában szerintem kiba... undorító a szó minden értelmében. Egy egy ilyenekre érzékenyebb ember vagy egy gyerek rámegy egy ilyen linkre(mellőzzük a minek egy gyereknek számítógép, telefon, internet blabla szöveget. Változik a világ, fejlődünk és el kell fogadnunk hogy a mai gyerekeknek már nem feltétlenül a TV2 matiné, a Tévé Maci, a Hot Wheels vagy esetleg a Bionicle a gyerekkor hanem az elektronikus cuccok.), az egyszerre fellépő sok(k)hatás miatt akár károsodást is szenvedhet(vagy lehet csak én vagyok elcseszve amiért nem gondolom poénnak a nekrofíliát, az állatkínzást, élve nyúzást stb..).

Ráadásul ez kvázi rá van erőltetve az emberre, mivel akár egy mém, akár egy ártatlan fórum poszt, akár egy rejtett link vagy felugró ablak formájában is találkozhat vele. Vagy akár (nemtudom ez még működik e valahol) az a módszer aminek nem tudom a nevét, de a lényege hogy látszólag átírják a linket. Természetesen ezekre is csak az kattint aki akar, de akkor is nehezebb kikerülni őket.

Nem vagyok ellenére a clickbaites szivatásnak és érzékeny se vagyok a keményebb tartalmakra, jómagam is szoktam különféle polgárpukkasztó oldalakra tartalmat kreálni és imádom a sötét humort, de ezt azért túlzásnak érzem.. Az ilyesmi azért nem egy 2girl 1cup amit az ember elintéz annyival, hogy "fúj bmeg".

2020. júl. 19. 03:22
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Én még nem futottam ilyenbe véletlenül csak ha direkt kerestem rá. Hol vannak ilyen clickbaites oldalak?
2020. júl. 19. 04:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Én különböző shitpost illetve mémoldalakon szoktam találkozni ilyenekkel.
2020. júl. 19. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!