Egy olyan valaki aki dolgozik egy csomót szinte minden nap, valószínűleg lenézi azt, aki meg nem dolgozik semmit mostanában?
Van olyan, aki igen, mert úgy van vele, hogy aki nem talál semmit, az buta meg lusta meg mittudomén - mondjuk a legtöbb ilyen, akit láttam, az az a típus, aki hát nagyon nem etikus, és kb. szinte mindig a mások lehúzásából teremtett pénzt.
Nekem speciel megvan a munkám, hálás vagyok érte, és nem nézem le azt, aki most nem talál munkát... max. azt, aki nem is keres, és most örül, hogy legalább rá tudja húzni arra, hogy a koronavírus miatt (előtte meg a kormány miatt, meg a migránsok miatt, meg azért mert nő, mert férfi, mert vékony, mert kövér, mert idős, mert fiatal)...
Sajnos itt majdnem mindenki lenéz mindenkit, mert a legtöbb mindig a más dolgával foglalkozik, ahelyett, hogy a maga háza táján söprögetne!
Ha halálra gürized magad és szenvedsz, mint állat, az természetes, de ha egyszer munkanélkülivé válsz egy kis időre is, már megy az okoskodás, meg a cseszegetés - nehogy már fellélegezz és nehogy kevesebbet szpjál, mint ők - és igen, lenéznek, bár inkább talán irigylik a szabadidődet így megy ez!
Én nem nézek le senkit semmiért, mert a kocka minden oldalát ismerem és megjártam már: egyik sem jobb a másiknál!
Ha alja munkát végzel, azért is lenéznek.
Ha nem dolgozol és átmenetileg a tartalékaidból élsz, akkor is lenéznek.
Ha halálra dolgozod magad, akkor nem néznek le, de te kikészülsz.
Ha vezető poziban nyomod, akkor meg hiába néznek fel rád, ott a baromi nagy felelősség, a zéró szabadidő és a stresszbe betegszel bele - a pénzedet meg kenheted gyógyszerre.
Valamiért mindig xar, úgyhogy az a legjobb, ha csak saját magadnak próbálsz megfelelni és magasról tojsz a kívülállókra, mert nem ők járnak a te cipődben és külsősként mindig könnyebb osztani az észt.
A kérdésedre válaszolva: egyéni beállítódás, személyiség, értelmi-érzelmi intelligencia kérdése, mert nyilván csak az néz le, aki soha nem volt még hasonló helyzetben és/vagy semmi együttérzés nincs benne, viszont annál több gőgösség és rosszindulat.
Szerintem mindenki törődjön a saját életével és senkit sem kéne lenézni azért, amiért ő másképp éli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!