Más is megfigyelte,hogy az olyan nőknek, akiknek nincs annyira jól fizető állásuk,férfiakból azokat preferálja, akiknek meg van?
Volt gimnáziumi osztálytársak, szaktársaknál figyeltem meg.
Vidékről származom, közepes erősségi gimnáziumban végeztem, sokan nem mentek felsőoktatásba.
Ahogy szokták mondani, én egy nőhöz képest nagyon ambiciózus vagyok.Mesterfokozatú diploma, két idegen nyelv folyékonyan.
Csonka családban nőttem fel, apa nélkül.Én édesanyámtól azt láttam, hogy képezni,fejleszteni kell magunkat folyamatosan, törtetni, előrelépni, máskülönben "lógni fog a fenekünk".
Viszont, nem tartom magamat valamiféle karrierista jégcsapnak, aki az életét és minden szabadidejét a munkának szenteli, szeretnék gyerekeket, nem is egyet, hanem hármat.
Visszatérve a témára, illetve a jelenségre, tapasztalataim szerint a szóban forgó nőknek anyagilag nem túl megbecsült állásuk van.
Például, benzinkúton Shop eladó, ruhabolti eladó,tanár, kórházi asszisztens, önkormányzati ügyintéző...stb.
Ambíciójuk sincsen többre.Viszont, a párjuk, férjüknek általában nagyon jól fizető állása van.Ahonnan származom, nagyon sokan dolgoznak Ausztriában.Gyakori, hogy a férj,pár Ausztriában kamionsofőr, vagy hasonló.
Másnál olyat láttam, hogy a férjének komplett busztársasága van, egy másiknak pedig több darab autószerelő műhelye.
Ezekben a kapcsolatokban, a két fél közötti fizetési különbség többszörös.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy az említett csoport pénzéhes, de akkor is, egy érdekes jelenség.
"Nőhöz képest ambiciózus vagy" Aki ezt mondja az baromi gáz ember lehet, tekintve hogy több nőnek van alap és mesterfoku diplomája mint férfinak.
Sztem csak van, hogy a nők viselkedése minden esetben szemet szúróbb az embereknek mint a ferfiak viselkedése, így nem is olyan nagy kunszt ilyen észrevételeket írni róluk.
Kedves 3,
vidéken, kisvárosban nem annyira általános dolog,hogy diplomája van az embernek, mint mondjuk Budapesten.
Szerintem ez butaság.
Ba, de akkor engedd meg, hogy elmeséljek egy történetet.
Édesapám diplomás.
Nekem, csak szakmáim vannak.
De soha nem nézett le ezért, sőt büszke rám, mert attól függetlenül, hogy nagyon nehezen ment a tanulás, nagyon szorgalmas voltam mindig is.
Szakmáim vannak.
Ruházati eladó vagyok.
Van is egy párom 15 hónapja.
Neki szintén nincs felsőfokú végzettsége,de szorgalmas és dolgos.
Soha nem azt néztem hogy kinek milyen a végzettsége, hanem, hogy ember legyen.
Ja és nagymamám mesélte, hogy apai nagyapám us mindig a munkások jogaiért harcolt.
És ő maga is munkásember volt.
Páromnak az apukája, nekem anyukám halt meg.
Anya egyszerű dajka volt.
De nem a pénzéért szerette apát.
Sőt apa is mindig támogatta...
"vidéken, kisvárosban nem annyira általános dolog,hogy diplomája van az embernek, mint mondjuk Budapesten."
Ezt nagyon rosszul tudod. Kapaszkodj meg, lányiskolába jártam, az osztálytársaim többsége pici falvakból érkezett, mára kivétel nélkül mindegyikük diplomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!