Szerintetek okoskodásnak minősül az, ha valaki egy olyan területről beszél, ahol nem szakértő? Ti tudálékosnak mondanátok egy olyan embert, aki őszintén jó szándékkal szeretne segíteni a másiknak egy olyan területen, ahol nem szakértő, azonban vannak olyan ismeretei, amik szerinte segítenének a másiknak. És ezt a tudást nem egy ilyen arrogáns lenéző hangvételbe mondja, hanem őszintén segíteni szeretne. Mikortól kezd számotora valaki idegesítővé válni?
Ha úgy válaszolok a segítésére, hogy "köszi, de van orvosom/masszőröm/védőnőm/autószerelőm stb. stb." vagy úgy, hogy "Én másképp gondolom" vagy esetleg "Köszönöm, de nem érdekel a véleményed." és erre megsértődik, akkor csak okosodni akart, ha nem sértődik meg, akkor tényleg csak segíteni.
2020. júl. 6. 23:22
3/7 anonim válasza:
Előző voltam: és biztos így fogok reagálni, ha valaki olyan osztja nekem az észt, aki nem szakértője a témának.
2020. júl. 6. 23:23
4/7 anonim válasza:
Aki mindenbe beleköt amit mondasz, és próbál okosnak tűnni, ezzel téged lealacsonyítva
2020. júl. 6. 23:40
5/7 anonim válasza:
Ha valaki kéretlenül osztja az észt másoknak. Az igazából nem oszt, nem szoroz hogy mennyire ismerős az adott témában, ha nincs igényem a tanácsaira de ő csakazértis mondja, az egy szakértőtől is irritáló.
2020. júl. 7. 03:00
6/7 anonim válasza:
Abszolút elkülöníthető viselkedés stílus az okoskodás és a segítő szándék. Ha az embert a segítő szándék vezérli, akkor észleli, hogy a másik nem kér a véleményéből és leáll, esetleg témát terel. Nem veszi a lelkére, mert elfogadja, hogy lehet alapvetően különböznek a nézeteik, teljesen más a meglátásod a helyzetről, stb.
Ha okoskodik, akkor beleáll a témába és akár vitáig gerjeszti azt. Utóbbi visszataszító szerintem.
2020. júl. 7. 09:35
7/7 anonim válasza:
Számomra azok az emberek tudálékosak, akik legalább annyira akarják lvezenti a feszültséget és bizonyítani maguknak, milyen okosak, mint segíteni.
Van egy idősebb ismerősöm, akit tudálékosnak tartok. A való életben semmiben nem emelkedik ki, kövér nem beszél nyelvet, gyakran vált munkahelyet, mégis minden témában magabiztosan osztja a tanácsokat a nyelvtanulástól kezdve az informatikáig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!