Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen típusú embernek hívják...

Milyen típusú embernek hívják ezt és miért ilyen?

Figyelt kérdés

Az anyám úgy tekint a gyerekeire (ránk), mintha mi alsóbbrendűek lennénk nála. Az élet minden helyzetében. Már megtapasztaltam az évek alatt. Arra jöttem rá, hogy talán a tisztelettel keveri a dolgot. Amit mondjuk nem értek, mert tiszteletet azt kap. Igaz, azért már kevesebbet adok neki, mióta párszor úgy viselkedett velem, ahogy. Nekem is jól esne néha, ha kapnék alapvető tiszteletet, én is ember vagyok. De ő csak elvár, fordítva meg semmi.

Például ő neki áll velem üvölteni valami miatt, aztán a végén ha mernék valamit mondani a saját szemszögemből, odavág annyit, hogy kussoljak, nem érdekli vagy tényleg egy tárgyat hozzám vág. Volt rá példa!

De rendszeresen becsmérel minket ismerősök előtt is. A barátnője rajong a saját lányáért, az én anyám meg olyan bántó dolgokat tud mondani rólunk, hogy már tényleg fáj és kellemetlen. Például rendszeresen használja az “Ez, Ezek” szót, az “Ő, ők” helyett. Pl. Megittuk a családba a gyümölcslevet, megesik, azért van. “Ezek meg mind a sáskák, mindent felesznek.” Egy szülő miért viselkedik így, de most komolyan?

Vagy például, előállok egy ötlettel és elmondom neki, hogy mit szólna hozzá, adna-e bármi tanácsot. Nem, az az első reakciója, hogy egyből negatívan sorolja miért nem fog működni, és hagyjam a hülyeségeimmel őt. Egyszer egy hasonló dolgot szerettem volna meglépni, amit a barátnője lánya. Amikor a lányról volt szó, jaj de ügyes, talpraesett lány. Az én esetemben meg már “ez hülyeség, nem így működik, ismerlek, neked ez nem menne” stb...

Nem értem miért ilyen. Annyira vágyok évek óta egy kis elismerésre tőle, de soha nem kapok. Se egy kedves dícséretet, semmit. Meggyőződésem, hogy nem szeret engem.

2020. jún. 30. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el Susan Forward: Mérgező szülők c. könyvét.
2020. jún. 30. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Az ilyen embereknek nem kéne gyereket vállalniuk. Amint lehet költözz el és pár évig ne találkozzatok. Jobb albérletben élni mint mérgező emberek között.
2020. jún. 30. 09:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nézd majd meg ezt az oldalt az interneten:

13 jel, hogy mérgező szülővel van dolgod

A legtöbb szülő megtesz minden tőle telhetőt, hogy a gyermeke boldog és egészséges legyen, de sajnos vannak olyanok is, akiknél – mérgező szülőként – borítékolható, hogy a gyerekeik lelki sérülésekkel nőnek fel mellettük.

Anyám borogass!

Ajánlom

Általában persze nincsenek tudatában, hogy ők most épp mérgező szülők, de a szándék mindegy, a lényeg az, hogy olyan érzelmi, lelki károkat okoznak a gyermeküknek, amik megkeseríthetik az egész életét. A következő viselkedésminták jellemzők a mérgező szülőkre, úgyhogy ha ilyeneket éltél át a saját szüleid mellett gyerekkorodban, akkor jó eséllyel mérgező környezetben nőttél fel.

2020. júl. 3. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!