Miért sértődékenyebbek a nők, mint a férfiak?
Senkit sem szeretnék megsérteni és azt is tudom, hogy vannak kivételek, de én inkább ilyen arányokat tapasztaltam és nem tudom miért.
Itt egy példa:
Ha elhangzik egy disznó vicc a társaságban vagy egy kicsit erősebb megjegyzés (nem valakinek célozva, csak úgy), akkor például a férfiak vagy hallgatnak, ha nagyon rossz volt, vagy röhögnek rajta. A nők viszont nem bírják ezt ilyen könnyen kezelni. Nem bírnak nem fejeket vágni vagy kikérni maguknak vagy valahogy hangot adni a nemtetszésüknek, akár kioktatással vegyítve.
Egy másik:
Emberek csípkelődnek egymással. Ha a srácok szivatják egymást, abból nem lesz semmi dráma általában. Egyik elkezdi, másik visszaszól, röhögnek egyet és az élet megy tovább. Ha ugyanezt egy férfi csinálja egy nővel vagy egy nő a nővel, akkor annak ellenére, hogy az illető a barátja a másiknak és a kontextusról is üvölt, hogy nem bántani akarja a másikat, mintha nem is akarná érteni szándékosan. Egyből bedurcázik, pofákat vág szintén, gyakran a srácoknak kell meggyőzniük, hogy egyáltalán ne lépjen le vagy hogy legalább a következő nap ne legyen bunkó az adott fiúval vagy lánnyal.
Ismét mondom, nem mindenki ilyen, de sok baráti körben voltam már és mindenhol azt tapasztalom, hogy a nők sokkal inkább így viselkednek. Mondhatjuk úgy is, hogy mintha szándékosan elrontanák a bulit. Miért?
Kérdező! Szerinted ez köthető értelmi szinthez?
Halál komolyan kérdezem. Láttam már lányokat is, meg férfiakat is úgy hisztizni, hogy nem akartam elhinni. Puffogás, vékony hangon nyávogás (mindkét nemnél), csapkodás, meg ilyenek.
5
Van tapasztalatom abban is. Viszont másak az arányok.
4
Őszintén nem tudom. Van egy spektrumzavaros ismerősöm, ő tényleg szó szerint vesz mindent. Néha erre emlékeztet a helyzet. Mintha szociálisan képtelen lenne az illető kezelni a helyzetet, mintha nem venné figyelembe a kontextust, az iróniát vagy a másik (a barátja) szándékait. Szóval szerintem valahol a szociális oldalon van probléma, de lehet, hogy az intellektus is benne van a több szempont figyelembevételében. Nem tudom, ezért tettem fel a kérdést.
7
Örülök neki, hogy te ilyen vagy. Több ilyen ember kellene a baráti körömbe.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!