Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen embertípust ront meg a...

Milyen embertípust ront meg a pénz?

Figyelt kérdés

Ha pl van egy nem zseni, de azért okos egyén, aki kitalál valamit, mondjuk betölt egy piaci rést, és ebből keres tízmilliókat nagyon rövid idő alatt, akkor lényegében azt is úgyanúgy széthúzhatja személyiségileg a gazdagság, mint a háromműszakos gyári munkást, aki sosem olvasott egy könyvet sem, de pl nyert a lottón százmilliót?

Ennyire azért nem fekete fehér (?)

2020. jún. 25. 21:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%
azokat is megrontja a pénz általában akik gazdag szülők gyerekei, ők már alapban felsőbbrendűnek érzik magukat a jó szülői anyagi háttér miatt
2020. jún. 25. 21:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem másképp rontana meg. Fél év múlva a temetőben lennék ebben biztos vagyok.
2020. jún. 25. 21:45
 13/18 A kérdező kommentje:

Na igen. A Korlátlan szabadság elképzelhetetlen amíg nem éli át az ember.

A gazdag családos választ is felpontoztam, de nem támogatom. Ott szerintem a sz.r neveltetés, vagy a gyerek elhanyagolása vezethetkomoly személyiségtorzuláshoz.

2020. jún. 25. 21:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez attól függhet, hogy az adott embernek mit jelent a pénz.

Pl.: úgy tekint rá, mint egy eszköz amivel bármit (és bárkit) meg lehet venni, vagy úgy mint ami az életbenboldogulashoz szükséges. Esetleg úgy gondolja, hogy ha sok van akkor ő már Valaki, és akkor szabad.

Utóbbi esetben eléggé megronthatja az embert, mivel ha ölébe hullik a lottó ötös abból az jöhet le neki hogy akkor most övé a világ és neki mindent lehet.

2020. jún. 25. 21:50
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem is akarnék nyerni a lottón. Nem érzem úgy hogy tönkretenne, de félek, hogy képes lenne a tudatalattim is előjönni többmilliárd forintos vagyonnal :D Már ha meg lehet nyerni ugye.

köszönöm a válaszod!

2020. jún. 25. 21:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Inkább úgy mondanám, hogy vannak akik hajlamosabbak elcsábulni, mások kevésbé. Mert jellemzően nem a pénz a cél, hanem amit a pénz által el akar érni az ember.

Teszem azt, az átlag embernek nem nagy dilemma, hogy vajon raboljon-e bankot azért hogy finanszírozza a drogos partijait. De ez azért van mert a legtöbb ember nem motivált rá, hogy drogos partikat rendezzen.

Viszont ha arról lenne szó, például, hogy az ember a súlyos beteg gyermeke kezelését kell záros határidőn belül finanszíroznia, különben meghal? Itt azért már komolyabb a dilemma olyan embereknél is akiknek normál körülmények között eszébe sem jutott volna, hogy rablásra adják a fejüket.

És igen tudom, szélsőséges példa, de az alapelv ugyanaz. Mármint hogy nagyobbik részt az adott helyzet a lényeg, hogy potenciálisan mit nyerhet illetve veszíthet az ember, mintsem az embertípus.

2020. jún. 25. 22:00
 17/18 A kérdező kommentje:

16!

Nagyon szép választ írtál jó példákkal, teljes egészében egyetértek vele. Jó szemléltető, köszönöm! :)

2020. jún. 25. 22:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért én a te helyedben se mondanék nemet egy lottóötös megnyerésére. Az nem túl jó szemlélet. Jöttünk már ki nehezebb helyzetekből is, pont pár milliárddal lenne akkora vállalhatatlan gond? Sőt, ha netán arra jutsz, hogy alapítasz valamit, ami csomó jó ember életét fellendíti, megkönnyít valami igazán helyeslendőt, vagy csak megold pár nehézséget, miközben rengeteg családot tisztes és stabil megélhetéshez juttat, ezáltal a profit is ennek a fenntartása miatt szükséges, akkor mégis mi a rossz egy nagy nyerésben? Nem kötelező azonnal elverni, és lehet azzal is kicsiben kezdeni. Csak elég tán arra a pár évre, míg te és párfős csapatod képessé váltok értelmesebb beruházásokat kiötölni és termőre fordítani.
2020. jún. 26. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!