Miért keveri össze nagyon sok ember az introvertáltságot a félénkséggel?
Nem tudom, de engem is nagyon zavar. Egy ideig próbáltam itt megmagyarázni, hogy miért nem működik az "Engem mindenki utál, mert introvertált vagyok" - típusú érvelés, de sajnos zárt kapukat döngettem vele, ugyanis introvertálnak lenni ma baromi menő.
Nincs ezzel baj, legyen az ember introvertált nyugodtan, csak akkor előtte legyen azzal tisztában, hogy ez mit jelent. Akinek minden vágya lenne, hogy sok barátja legyen, és imádná a pörgést, de ez nem jön neki össze, az nem introvertált, hanem extrovertált, akinek momentán nem sikerül úgy élnie, ahogyan szeretne. Aki valóban introvertált, azt inkább az viseli meg, ha nem lehet eleget egyedül.
Ráadásul az introvertált-extrovertált egy skála két végpontja, amin belül mindenki elhelyezkedik valahol, és nagyon káros akár magunkra, akár másokra címkét ragasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!