Mondanátok jó vezetékneveket?
Figyelt kérdés
Intézetben nőttem fel, nem akarom azoknak a vezetéknevét hordani, akik kidobtak kiskoromban. Úgyhogy nevet szetenék változtatni.2020. jún. 23. 14:39
2/22 anonim válasza:
Talán a legegyszerűbb, ha egy keresztnevet választasz. Dávid István, Gábor Zsolt, Ferenc Norbert. Vagy valami városnevet, ami szimpi: Dombóvári Zoltán, Derecskei József, ilyesmi.
3/22 A kérdező kommentje:
Lány vagyok amúgy :D
És a keresztnevem Karolina.
2020. jún. 23. 15:10
4/22 anonim válasza:
2-es voltam, mindegy, a lényeg ugyanaz.
5/22 anonim válasza:
Korányi Karolina. Szerintem jól hangzik :)
7/22 anonim válasza:
Erről a lakhelyed szerinti anyakönyvi hivatalt kérdezd meg. Felhívod őket a részletekről. Hogy mit is lehet választani, nem lehet akármit.
Magyar hangzású nevet választhatsz elvileg, amiben nincs y, meg cz.
De ha valamelyik ősöd, anyai vagy apai ágon előfordul másféle vezetéknév ami esetleg tetszik akkor talán az is lehet.
Ha nem tudod az őseid nevét, akkor kérj születési kivonatot pl a szüleidről, (szül. név, év hónap, nap, hely), meg akár az ő szüleikről, és azon látni fogod a vezetéknevüket.
10/22 anonim válasza:
Én mindig úgy szoktam, hogyha látok itt valami keresztnevet;amiről kérdeznek gyakorin, szóval, ha nem írnak hozzá vezetéknevet; akkor én mindig a " Vécsei nevet próbálom hozzá; hogy jól hangzik-e. Hogyha mondjuk két keresztnév van. És tehát akkor mondjuk kérdezik pl, hogy jól hangzik-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!