Amikor zöldséget/gyümölcsöt vesztek, az ingyenes nejlonzacsiba pakoljátok öket, vagy van saját “zöldségzsákotok”? Mennyire óvjátok a környezetet?
Ha nem felejtem el, akkor otthonról viszek zacskót, ami megmaradt korábbi vásárlásból, és még használható. Gyümölcshöz, zöldséghez, péksütihez is igyekszem többször felhasználni az ingyenes zacskót.
Budapesten élek, nekem még sosem szóltak be ezért semelyik boltban sem (sem a kis családi vegyesben, sem hypermarketben, sem a piacon). Néha a kasszások zavarodnak össze, ha használt zacskót viszek, és van rajta régebbi címke.
Nem olvastam az eddigi válaszokat.
Környezetmérnök végzettségem van.
Ott úgy tanultam, hogy a hulladéknak leginkább 2 végállomása lehet, a hulladéklerakó vagy a hulladékégető.
A hulladéklerakó maga valóban "helyet foglal" a természettől. Viszont többrétegben szigetelik el magát a lerakott hulladékot a talajtól, talajvíztől, egyébtől. Biztonságosan odafigyelnek mindenre. Amikor megtelt, a felette levő talajt rekultiválják, beültetik. Egész kulturáltan néz ki.
A hulladékégetőben pedig úgy égetik el, hogy minimális legyen a légszennyezése, a keletkező hő pedig távhő lesz a lakosság részére.
Nos, ide kerül a bolti, ingyenes nejlonzacskó, amibe az ember a zöldséget teszi.
Az óceánnal szoktak megható, szívbemarkoló képeket készíteni. Az egyes emberek is szemetelhetnek illetve nem minden ország figyel eléggé a környezetvédelemre. Pláne a múltban volt ez így.
A magyar nejlonzacskó kétlem, hogy bármilyen élővízben kötne ki.
Valamennyit tanultam az újrahasznosításról is.
Nyilván energiaigénye van és szennyez is maga a folyamat (viszont az eredeti készítése is nyersanyagból). Aprítás, szortírozás, tisztítás után terméket készítenek a hulladékból.
Egyébként a környezetvédelemben rendszerszemlélet és önálló gondolkozás kell. Végig kell gondolni, mi mit okoz, mi mire van hatással. (Ehhez nem kell semmiféle végzettség sem.)
Egyébként amellett, hogy én a jövőben napelemes, napkollektoros, csapadékvízgyűjtős kertesházat képzelek el magamnak, úgy gondolom, a hétköznap embere kb semmit se tehet.
Túlfogyasztás van és ehhez kapcsolódóan hatalmas termelés és a világgazdaságot ez mozgatja - lásd az elmúlt hónapok válságot okoztak.
Én pl jelenleg a munkámmal aztók gyártását illetve az emberek autóhasználatát segítem elő. Ez milyen káros már?! Minden más csepp a tengerben.
Főleg a nejlonzacskó, amit otthon lehet még újrahasznosítok majd elég és Budapest XV. kerületben melegvíz lesz belőle a lakosság egy részének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!