Miért van az, hogy a magyar embernek mindig minden ingyen kell?
Tetoválóművész vagyok. Rendszeresen kapok megkeresést emberektől, akik ingyen, vagy jól lenyomva az árat szeretnék a melót ilyen-olyan okokkal, íme néhány:
-ez csak egy kis dátum, neked 2 perc
-terhes vagyok / válok / csóró vagyok, nincs pénzem
-jelképes összegért
-mert olyan cuki vagyok
De nem csak nálam jelentkezik ez: szerelő barátomhoz ingyen vinnék a kocsit, edző haveromtól ingyen tanács, ingyen edzésterv, fodrász ismitől ingyen festés, póthaj stb. Minden ingyen. Nyilván nem csak itt vannak fillérb_szók, de itthon gyakorlatilag általánosnak mondható ez. És pénztárcától függetlenül.
Masszőrként ugyanezt tapasztalom... "Új, imádom ha masszíroznak, jövök.. ok 5000ft lesz óránkét.. Ja.. akkor nem"
Webshopot építek.. mondom 250e a végösszeg.. válasz: De hát ingyenes programot használsz, minek fizessek? Mondom: Ha ingyenes, akkor te is össze tudod kattintgatni magadnak, sok sikert hozzá.
Fura, en sosem alkudoztam. Biztos nem is vagyok magyar.
Amugy mivel alacsony az eletszinvonal, allami szinten szervezett a mutyi es korrupcio, ezert igy kondicionalodott a nep.
2019-ben, ha igaz a cikk, a nettó mediánbér 152 ezer forint körül volt, erre te elkérsz ötezret egy óra masszázsért :D Hát ezért. Persze nem az ötezer forint a sok, hanem a fizetések nevetségesen alacsonyak.
Jó, tényleg gáz, de azért ott van a másik oldal is, hogy hát ezt az 5000 forintos órabért én se értem.:D
Szerintem rögtön 10 ezret kérj, aztán csodálkozz még jobban.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!