Miért kínos másoknak hogy nem játszom meg magam és őszinte vagyok?
Nyers vagy.
Az emberek másokat nem kompetencia és tudás alapján ítélnek meg, hanem erkölcsi és személyes értékek alapján. Magyarul, ha nem vagy szerethető és jófej, nem számít mit állítasz. Ha jó fej vagy, esetleg szimpatikusak az erkölcsi kereteid, mondhatsz bármilyeb baromságot, okozhatsz kárt a cégnek, mégis elő fognak léptetni.
Nálunk ez a helyzet. #infopark #5gFejlesztes
Hát ha tényleg ennyiben kimerül az őszinteséged amit leírtál, akkor nem értem miért furcsa ez a körülötted lévőknek, talán rossz helyen barátkozol.
Viszont egy szimplán őszinte emberről nem kezdik azt terjeszteni, hogy autista, legalábbis normális emberek biztosan nem. Nem lehet, hogy voltak olyan megnyilvánulásaid, amik tényleg túl mentek egy határon? Mert az őszinteségben is át lehet lépni a határt.
Azért messze nem mindegy a tálalás.
Nem mindegy, hogy normálisan közlöd, hogy sajnos te nem tudsz menni, mert ez most nem fér bele, vagy kiselőadást tartasz lekezelő módon, mintha bűn lenne elmenni nyaralni meg pénzt kiadni rá.
Meg amúgy valóban kínos és kényelmetlen helyzetet teremt, mikor önfeledten beszélgetne az ember az "élet habos oldaláról" de nem tud, mert a másiknak mindenre az a válasza hogy neki erre nem telik és miatta az egész társaság kényelmetlenül érzi magát.
Nekem nagyon szimpatikus a hozzáállásod, én is hasonló vagyok.
Remélem azért előre tudunk majd jutni az életben, de nem egyszerű, és elkeserítő a társadalom működése.
22/F
Én is ilyen vagyok, de az én barátaim, ismerőseim örülnek neki, ha megmondom a szemükbe az igazságot és nem hazudok nekik. Sokan mondták, hogy engem ezért szeretnek a legjobban, mert nem adom elő magam és nem hazudozok azért, mert nekik az jobban esne.
Persze az sem mindegy, hogy ezt nagyon nyersen vágod a másik szemébe, vagy normálisan mondod.
Keresd a hozzád hasonlóak társaságát, ahol önmagad lehetsz. Ez bullshitnek tűnhet, de én is hasonló nyers, őszinte ember vagyok, és a párommal meg a legközelebbi barátokkal nem kell sosem jópofiznom :)
A munkahely meg olyan amilyen. Nekem sem tetszik, de próbálok alkalmazkodni ehhez a kifordult világhoz.
N 31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!