Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék változtatni...

Hogyan tudnék változtatni ezen? Vajon idővel jobb lesz vagy én már ilyen maradok?

Figyelt kérdés
25 éves nő vagyok. Sajnos önbizalmam nem igen van, ebből kifolyólag számos élethelyzetben nehezen állom meg a helyem, félek dolgokat megtenni, kimondani. Például telefonálni sem nagyon merek, amikor el kell intézni valamit, vagy be kell jelentkezni orvoshoz, akármi. Nehezen állok ki magamért a legtöbb helyzetben, például a munkahelyemen. Hogyan tudnám fejleszteni magam ezen a téren? Vagy majd csak idővel, ahogy egyre több tapasztalatom lesz, ez javul magától?
2020. jún. 9. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát, 25 évnél több tapasztalat már nem hiszem hogy számítana. Inkább próbálj meg minél több dolgot magad intézni, kicsit kimozdulni otthonról. Ha a szüleiddel élsz akkor vállalj több feladatot aminél emberekkel kell beszélni, ügyeket intézni.(posta, bevásárlás, gyógyszertár, stb)

Sajnos ez csak akkor fog javulni, ha minél jobban hozzászoksz más emberek társaságához.

2020. jún. 9. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem sincs önbizalmam, nekem azzal javult az életem az évek során, hogy egyre kevésbé érdekel mások véleménye, önbizalmam nem lett több, de nem annyira feszélyeznek már a dolgok. Be kell venni a lesz.rom tablettát. :)
2020. jún. 9. 20:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Posta, bevásárlás, gyógyszertár mind-mind csinálom. Igazából lehet, hogy picit rosszul fogalmaztam meg. Az, hogy nem állom meg a helyem ezekben a helyzetekben talán nem is igaz, mert mindig megoldom a dolgokat, csak én érzem magam kényelmetlenül közben.

Viszont a másik része, hogy nem állok ki magamért, az teljesen igaz.

2020. jún. 9. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Ilyen vagy, introvertalt, nem te vagy egyedul ezzel a vilagon. Minel tobbet csinalod, annal magabiztosabb leszel. Tapasztalatbol mondom.
2020. jún. 9. 20:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor fogsz megfelelően kiállni magadért ha lesz elég tapasztalatod és biztos vagy benne hogy igazad van. Ez majd jön idővel, én is 32 éves koromra jutottam el idáig, de például a 60 éves kollégám szavait a kora miatt általában úgy fogadták mintha szentírás lenne.😄

Kényelmetlenül pedig sose érezd magad, gondolj arra hogy azok az emberek hogy érezhetik magukat akiket pelenkáznak vagy 24 órában ellátnak...

2020. jún. 9. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!