Szerintetek unalmas, ha valaki a mai világban erőteljes érdeklődik a némafilmek iránt?
Figyelt kérdés
Általánosságban is szereti a filmeket, de rendkívül izgalmasnak találja a némafilmeket, illetve a korai filmipart.2020. máj. 24. 20:01
1/9 anonim válasza:
Nem mondanám annak egyszer én is beleásnám magam a témába. Az más ha pl.: a párom ilyen és mindennap megnéz két 40 perces némafilmet. Az lehet sok lenne es utánna unalmasnak találnám.
2/9 anonim válasza:
Nem. Miért lenne, hiszen azok tényleg történelmi értékek mind.
3/9 anonim válasza:
Miért lenne az? A némafilmek többnyire viccesek és pörgősek, szemben néhány jelenkori 150 perces mozival, ahol sokszor az első 40-50 perc tömény unalom és csak lassacskán indulnak be az események. A némafilmeknek megvan a maguk romantikája, már csak amiatt is, hogy lassan 100 évesek. :)
5/9 anonim válasza:
Egy suket ismeros meg elvezne is:)
6/9 anonim válasza:
Miért lenne az? Én személy szerint imádom őket. Ahogy előttem is írták, megvan a maguk romantikája, és amondó vagyok, hogy a 20-as évek néhány horrorja köröket ver a maiak többségére.
20/L
7/9 Csicsky válasza:
A némafilmekre nem úgy kell tekinteni, mint olyan filmekre, amiből hiányzik a szöveg. A némafilmeknek van egy sajátságos kifejezésmódja, ami pótolja a szöveg hiányát. Ha ez nem így lenne, akkor manapság nem készülnének némafilmek. Az igaz, hogy ez elsősorban az animációs filmekre érvényes, lásd. pl. a Gusztáv, a Kétbalkezesek, vagy a Mr Bean animációs filmsorozatokat, de a Mr Bean játékfilmsorozatban sincsen szöveg, mert eleve ilyen megoldású. Én egyáltalán nem találom ezeket a filmeket unalmasnak, nagyon is élvezem őket, a régieket is és a maiakat is.
8/9 anonim válasza:
Én még sose láttam némafilmet úgy teljesen, végig. Szóval szerintem ez inkább érdekes és különleges dolog. Én izgalmasnak találnám, ha beszél nekem róluk, együtt megnézünk néhányat, beszélgetünk róla.
9/9 Liki István válasza:
Az 1920-as Dr. Caligari igen előkelő helyen áll a világ legjobb filmjei között. Nem is csoda, mivel a képsoroknak, amik csupán bélyegképek, több a mondanivalójuk mint magának a feliratnak. Nem is lehet hasonlítani más néma vagy hangos filmhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!