Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Anyám miért hisz ekkora...

Anyám miért hisz ekkora hülyeségeket a vezetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Akkora baromságokat hisz, nem tudom ,hogy ezt ki tanította neki, vagy hol hallotta, de én kikészülök tőle.

Amit ő állít. Kuplung nélkül nem lehet beindítani a motort.

Már hogy ne lehetneee? Üresben van a váltó. beindítod a motort. mi történik? semmi.beindult a motor. ennyi. A tengelykapcsoló hiába van felengedve, ha a váltóban nincs kapcsolat a fogaskerekek között...

Amit ő állít. váltani kizárólag kuplunggal szabad, még ha áll a motor akkor is.

Minek nyomkodni a kuplungot, ha áll a motor? Semmit nem változtat azon, hogy bemegy-e a sebességbe vagy sem.

Amit ő állít. Szintén az, hogy kuplung nélkül nem lehet váltani.

Már hogy ne lehetne? Ha vagy olyan profi, hogy nagyon fszán kezeled a gáz és a féket, akkor lefele váltáskor lassuláskor tudsz kuplung nélkül váltani. ralliban is milliószor látni, hogy lábmunkás videóknál kuplung nélkül váltanak. én miért ne tehetném meg?

21 éves vagyok, van egy bmw e30-am full patika meg minden, egy ezeröcsim (lada) és egy uazom.

a bömössel közlekedem napi szinten. ne kérdezzé' semmit, mer ez nekem hobbi és pont. restaurálva van. jobb, mint az eredeti. :D

Egyszer vittem anyámat pestre és lecseszett, mert kuplung nélkül indítottam a motort. Beültem, megtoszogattam jobbra-balra a váltót ,hogy üresben van-e, beindítottam, kézifék ki, lábam a féken, aztán kuplung és egyes, aztán indulunk. És lecsesz, hogy erre naggyon figyelj, mert drága a szervíz. Meg ilyenek..

Aztán. uazzal elvittem anyámat kicsit terepzni csak úgy kirándulás céljából. lejtőn jöttünk le, kb 5 %-os volt, és 3-amsból 2-esbe kuplung nélkül váltottam. Természetesen mivel értek hozzá és kitapasztaltam az autómat tudom, hogy mit csinálok. Semmi hangja nem volt, ugyanaz történik ilyenkor a váltóban, mintha benyomnám a kuplungot. Anyám meg észrevette, és megkérdezte, hogy Te. lenyomtad a kuplungot? Én meg vigyorogva: nem. dehogy. minek? :D Csak azért, mert gondoltam, hogy biztos tetszik neki. erre lebasz, hogy őő aztán nem ad kölcsön váltócserére... meg ilyenek......

Na most mivan? az épeszűséggel teljesen ellentétes a viselkedése. Amúgy ezeket próbáltam neki elmagyarázni, de egyből azzal jött, hogy ő a tapasztaltabb..

De még mindig nem érteeeem! ő ladán, vagy moszkvicson tanult (már nem tudom) 59 éves. Azokban csak a világításnak volt elektronikája meg az önindítónak. ha üresben van a váltó ugyanúgy beindíthatta a motort. Nem értem.

2020. máj. 22. 22:20
 1/7 A kérdező kommentje:

De értitek. Én jót akartam azzal ,hogy elviszem kocsikázni, meg, hogy biztos örül, hogy milyenn ügyes kicsi fiacskája van aki kuplung nélkül is tud váltani, mert varázskeze van, de csakazért is lebasz.

Vagy elviszem pestre a munkahelyére ráadásul egy olyan autóban ami az ő dejében (anyáéban) olyan volt mint most a legújabb 7-es bmw. (magyarán krvadrága és krvamenő) (most már csak nekem az :D ) erre lebasz.

oké, hogy ő a tapasztaltabb, 30 éve vezet én meg csak 2, de nem is erről van szó. Hanem arról, hogy épeszűen átgondoljuk és megértsük az autónk működését. Azt amúgy megjegyezném, hogy az uazomat telejsen szétszedtem és összeraktam. onnantól, hogy minden egyes mozgó nem mozgó elkatrészét szemügyrevettem és játszottam vele onnantól az az autó számomra kiismertté válik. aztán jön a vezetés. akkor is kiismerem egy időután. a végén meg már tudom, hogy mire képes. képes kuplung nélkül váltani? igen. ha elrontod akkor mi történik? úgy fog visítani a váltó mint az állat.

2020. máj. 22. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
No, most már tudjuk, hogy te vagy a legfaszább gyerek a világon. Valami komoly kérdésed is van vagy ez elég is így, a nap végére?
2020. máj. 22. 22:36
 3/7 nemaRendőrség ***** válasza:

Vannak olyan autók amiket csak akkor tudsz elindítani ha le van nyomva a kuplung.

Az a biztos hogy az ember lenyomja, abból baj nem lehet.

Az hogy lehet váltani kuplung nélkül szintén igaz. Mint hogy lapos gumival is tud menni az autó.

Én is váltottam már úgy, utólag tűnt fel hogy nem nyomtam be.

De csak kísérted a szerencséd. Majd egyszer nem tudsz váltani tengelykapcsoló lenyomása nélkül és jól elüt egy kamion

2020. máj. 22. 22:39
 4/7 A kérdező kommentje:

de én nem a modern autókról beszélek. azoknál tényleg elektronika tiltja az indítást, ha a kuplung fel van engedve. Csak az uazzal lehet kuplung nélkül váltani, a többinél meg se akarom próbálni.

2-es .annyira kedves vagy. Te nem tudod komolyan venni. köszi, de ez ide nem kell. arra keresek megoldást, hogy miért csesz le anyám a saját hülyeségeivel.

2020. máj. 22. 22:42
 5/7 A kérdező kommentje:
3-mas. mivel viszonylag friss a jogsim ezért tudom mi tartozik a veszélyeztetés kategóriába. ezért nem fogok az utcán próbálgatni. Mint írtam ez terepen történt egy mező melletti nyomvonalon.
2020. máj. 22. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar ne vidd magaddal. Én is utálok vezetni ha anyám ül mellettem. Egyébként meg alakítsd át rally autóra a BMW-det aztán uccu neki. Nyerj bajnoki címeket.
2020. máj. 23. 00:17
 7/7 A kérdező kommentje:
dehogy fogom. úgy jó ahogy van. napi közlekedésre használom. Álomautóm.. arra ott van a lada. kerek 50e Ft-ért vettem. jön megy teszi a dolgát :D
2020. máj. 23. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!