A melegeket hogy lehet meggyógyítani?
Aki szerint betegség, - gondolom leragadt az 1900-as évek elején - annak üzenem:
“ A Mentális rendellenességek kórmeghatározó és statisztikai kézikönyvéből (DSM) a homoszexualitást 1973-ban a III. kiadással vette ki. A homoszexualitás BNO (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) kódját 1990-ben törölte a WHO.”
Ennek oka pedig, hogy fejlődik a tudomány, egyre több mindent tudnak a homoszexualitásról, így bizonyítottan azt is, hogy nem betegség.
Sajnos ez egy darázsfészek téma, tipikusan az, amiben az érzelmi, elvi túlfűtöttség miatt mindenki nagyon okos és objektívnak képzeli magát :) Mindkét tábor rögtön "kuss"-t kiált a másiknak.
Valójában, nincs végleges tudományos konszenzus róla, hogy öröklött dolog-e, mentális zavar-e, stb. (Hogy hatalmi szóval, lobbisták nyomására nem mernek vele lassan foglalkozni, az más kérdés). Vannak, akik azt mondják, hogy betegség és gyógyítható is. Pl itt találsz pár nevet:
És: [link]
Az is jellemző, hogy aki szerint mentális betegség, az rögtön le lesz homofóbozva (a 4. válaszoló mondjuk nem könnyíti meg a dolgot sajnos), pedig szerintem nem következik egyik a másikból.
Őszintén, fogalmam sincs, gyógyítható-e, betegség-e, de vannak a fenti példa szerint, akik szerint mindkettőre igen a válasz.
Ezt tényközlésül írtam, nem a homoszexuálisok ellen, úgy tessék jelentgetni :)
Attól még hogy valaki homoszexuális nem lesz mentálisan beteg.
Engem mondjuk az érdekelne hogy miért tette fel a kérdező ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!