Néhány ember miért néz rossz szemmel a szép nőkre? Miért haragszik rájuk?
Szerintem ebben benne van az is, hogy már gyerekkortól kezdve az a tapasztalat, hogy a szép emberek (különösen a szép nők) rendszeresen folyamatos pozitív diszkriminációban részesülnek.
Később felnőttkorban ez továbbra is folytatódik. Ki ne hallott volna már olyanról, hogy a szép lányt, aki nem tud semmit, a férfi tanár átengedi a vizsgán?
Több olyan férfi főnökről tudok, aki egyértelműen kivételezett a szebb női beosztottjaival, akár elő is léptette őket. Különösen, ha azok még rendszeresen flörtöltek és kokettáltak is vele.
Miközben a kevésbé szépek meg csendben güriztek alacsonyabb pozícióban, alacsonyabb fizetésért.
Sajnos én azt látom, hogy az emberek többsége ebből a szempontból baromi felszínes.
Alapvetően miért kellene pl. férfiaknak úgy viselkedniük, hogy egy vegyes társaságban kizárólag a szép nőkkel kedvesek, míg a kevésbé szépeket levegőnek nézik? Értem, hogy a szép nőkre buknak, de nem jár ki az emberi bánásmód azoknak a nőknek, akikre nem gerjednek?
Egy munkahelyen miért nem a hozzáértés, és az elvégzett munka minősége számít elsősorban a külső helyett?
Kérdező, lehet, hogy ez is egy ok, ami miatt egyesek előítéletesek a szép nőkkel szemben.
Az, hogy nem kevés munka, hogy valaki szép maradjon - háááát, én ismerek olyat, aki tömheti magába a süteményt és a hamburgert, mégis vékony marad. Szóval,olyan is van, hogy nincs mögötte munka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!