Kényszeres jótevő?
Igen. Sosem olvastál klasszikus krimit, igaz? Agatha Christie: A kristálytükört meghasadt - az áldozat karaktere. A "mindneki jótündére", aki ha akarod, ha nem, segít, megmondja, neked mi a jó, oda sem figyel arra, hogy te mit szeretnél. Ő eldöntöötte és kész. És még van pofája kikényszeríteni a dicshimnuszokat magáról, sőt zengeni, hogy ő milyen jó!
Olvasd el! Ő pontosan ilyen: kényszeres jótevő.
(A mindennapi életben is láttam ilyet, de az magánügy.)
Sőt van külön ilyen személyiség típus is!
Szimplán őszintének kell velük is lenni pl "ez már sok , megoldom magam dolgát oks?"
Ha megfelelő iQ szinten áll felfogja azt amit mondasz.
Köszönöm!!! Meglepődtem, hogy többen is válaszoltak! Olvastam Agatha Christie könyveket, de ezt nem. Utána nézek, köszi!
Magamon ismertem fel ezt, és eddig én se fogalmaztam meg így, pedig közelítek a 4X felé. de nem tudok mást mondani rá. Komolyan szinte kényszert érzek arra, hogy aki az utamba akad, jót tegyek. Tegnap döbbentem rá, hogy már tényleg sok vagyok, még magamnak is, és elhatároztam, hogy visszafogom magam. Nehéz, remélem sikerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!