Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ennyire érzelmes,...

Miért vagyok ennyire érzelmes, és mikor, hogyan fog elmúlni, vagy hogyan tudom ezt elmulasztani/gyorsítani?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, az utóbbi 1-2 évben egyre érzelmesebbé válok, ami egy ideig jó volt, mert régen gyakorlatilag nem voltak érzelmeim, de több mint fél éve kezd idegesítővé válni, mert túl erősen érzem a dolgokat... Nem tudom pontosan miért van ez, gondolom a hormonok miatt, de nem tudom, és nem is találtam semmilyen konkrétabb információt, hogy melyik hormon miatt van ez, vagy hogy mit lehetne kezdeni vele. Szenvedés az egész, és semmi értelme. Szeretném megállítani az érzelmeim erősödését, és gyengíteni a mostani erősséget is. Elvileg a hormonjaim stabilizálódnak később, de nem kívánok szenvedni emiatt amikor logikátlan az egész, ha nem muszáj. Ha bármilyen mód létezik az érzelmeim gyengítésére akkor szeretném használni azt. (NEM kiölni, hanem gyengíteni, esetleg olyan szintre hozni amit az eszemmel jól tudok kontrollálni)

Jellemző tüneteim: 1 naptól 2 hétig terjedő depressziós hangulat, napi szinten sírásvágyérzet bármilyen gondolattól ami kicsit szomorúbb, de nem gondolom elég szomorúnak ahhoz hogy különösebb reakciót kiváltson, mégis kiváltja...

2020. máj. 4. 03:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszodsz ennyi, majd kinövöd nyugi.

Amikor kezdesz szomorú lenni akkor nézz vicces videót stb. Sírd ki magad nyugodtan ha rád jön attól jobb lesz .

2020. máj. 4. 06:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, szegényem 😃

Ezen semmi nem segít sajnos. Ennyit tudsz tenni, hogy felismered mi miért történik, és tudatosítod magadban, hogy ez normális ebben a korban. Elfogadás.

Amúgy biztos van valami jó egyetemi tananyag erről. Akár pedagógus témában, akár pszichológia, akár orvosis. Ha szeretnél kutatni, hát kutass!

Mondjuk ez elég jó cikk, és megemlíto a könybet is, amiről íródott:

„Bulizik az agy, bulizik a kamasz

A pubertáskorban elszabaduló hormonok olyan hatással vannak a limbikus rendszerre (tudjuk, ahol az érzelmek, impulzusok laknak), mintha felcsavarnák a hangerőt, és tövig nyomnák a gázpedált. Azért is olyan emlékezetesek és intenzívek a kamaszkori élményeink, mert a kontrollálatlan limbikus rendszer bulizik, és emiatt sokkal erőteljesebben éljük meg az érzelmeinket: a haragot, a szomorúságot, az agressziót, a nemi vágyat és az izgalmakat.”

[link]

Tehát a limbikus rendszer hormonjai a felelősek. Így talán már könnyebben megtalálod, amit keresel 🙂

(Ezt én sem tudtam, mert sosem érdekelt, de franc... google-lel max 5 perc kikeresni az ilyeneket 😃 )

2020. máj. 4. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!