Külső tulajdonságok alapján előítélet?
Utoljara kb 17 evesen itelkeztem mas felett aztan jott a palfordulas mert megundorodtam attol hogy kb kivetel nelkul minden enber ezt teszi, es ez miatt szenvednek egymastol. Eleg gaz hogy ez a felismeres nem egyertelmu fejlodesi torveny hanem korulmenyek kerdese...
ugyhogy nulla szinten van pozitiv vagy negativ megitelesen egy szem szin alapjan. Maximum biologiailag van eltero tenyezo amit sorolni tudnek. ;)
Igazán zöld szemű emberrel nem hiszem, hogy találkoztam, és egyetlen tulajdonságot sem hozzájuk kapcsolni.
Viszont a barna szeműekhez bizalmatlanságot, kék szeműekhez szimpátiát társítok. Meg van az oka, de ez semmiben nem befolyásolja a kapcsolataimat. Életem két legfontosabb embere (akihez nem köt rokonság) is barna szemű volt.
Persze, teljesen természetes, sokat elárul az emberről a külseje és kicsi az esélye, hogy nem igaz rá, amit gondolsz róla.
Pl. ha sokat mosolyog, akkor valószínűleg kedves ember. Ha öltönyben jár dolgozni, akkor komolyan veszi a munkáját. Ha Ferrarija van, akkor gazdag... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!