Ti is szivesen belepillantanátok a jövőtökbe úgy, hogy nem derül ki a a halálotok ideje és körülményei?
Biztos, hogy nem. Ez olyan, mint mikor megismerkedsz egy lánnyal, és az első csók előtt megkérdezed tőle, hogy "megcsókolhatlak?"
Eltűnik az egész varázsa a dolognak.
Ha megtudnám, csak egy kis részletét is a jövőmnek, rögtön értelmetlennek látnám a mostani dolgaim egy részét, amik ahhoz kapcsolódnak.
Mellesleg filozófiailag ha belegondol az ember, ha láthatná előre a jövőjét, akkor az azt jelenti, hogy tutira az fog történni, azaz nem maga uralkodik az ember a saját akarata felett. Hiszen, ha egy kis dolgot is másképp csinálnék a jelenben, akkor a jövő már teljesen más képet mutatna.
Engem ez abszolút nem érdekel.
Ha rövid távon a jövőbe tudnék látni, egyetlen dologra lennék kíváncsi, a következő eurojackpot számokra.
Így nem lenne kérdéses a jövőm, mennyire leszek boldog, mert a boldogsághoz 99%-ban kizárólag pénz kell.
Az emberiség sorsára inkább kíváncsi lennék, mondjuk 50, 200, 500, és innentől kezdve 500 éves periódusokban, hogy alakul a sorsa ennek az egész bolondokházának.
Én nem szomoritanàm el a fiatalabb énem.
Volt baràtom aki lelépett. A többit nem irom le de minden jo dolog csak tovaszàll, azaz csak pillanatok es nem stagnàl. A boldogtalansàg stagnál csak.
Dehogy pillantanék a jövőbe!
Hogy miért nem, azt már előttem mind nagyon okosan leírták.
Inkább egy olyan opciót szeretnék - ha már álmodozunk - hogy X eseményeket a múltból törölhessek és onnan kezdhessem újból, egy más irányból, más megoldással, vagy más választással.
Na, erre vevő lennék!
Okés 8-as, hogy kíváncsi vagy, de mit tennél akkor, ha esetleg azt látnád, hogy ami rád vár az csupa szörnyűség?
Sikertelenség, betegség, kudarc, nehéz élet, sok szomorúság.
Ezeket látva ne mondd nekem, hogy másnap is lenne kedved felkelni és töretlenül haladni a magad kis pokla felé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!