Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni, ha mosolygok...

Mit lehet tenni, ha mosolygok vagy elnevetem magam, ha meghallom, hogy valaki meghalt vagy haldoklik?

Figyelt kérdés

Nem akarok senkit sem bántani, és senkit sem provokálni, de mióta mamám meghalt, azóta mindig ez van.

Például tőlünk pár faluval arrébb történt egy autóbaleset, és az egyik embernek úgy megsérült a feje, hogy vízfeje lett (vagy hogy kell mondani), és ezen elkezdzem mosolyogni. Tudom, hogy nem vicces, de nem tudom, én elkezdek mosolyogni.

Meg az egyik osztálytársam mesélte, hogy meghalt a kutyája, erre én majdnem felröhögtem.

Tudom, hogy csúnya dolog, de nem nagyon tudok ellene mit tenni, ezért kérek itt "segítséget".

Szerintem én nem is azon röhögök, hogy meghalt a kutyája, hanem ahogy mondja.

Kérek szépen mindenkit: ne sértegessen, és ne is írjon olyanokat, hogy pszichiátrián van a helyem, stb.

2020. ápr. 25. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Kìnos szituációkban, én is néha mosolyogni kezdek. Nálam ez egy vèdekező mechanizmus, hogy a stresszes helyzetből a szervezetem visszaálljon a règire.
2020. ápr. 25. 20:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, ne itt kérj segítséget, hanem keress fel egy pszichológust. Én se bántásból írom ezt, de ez nem normális dolog. Valszeg az édesanyád halálát kísérő trauma beléd rögzített egy ilyen kényszercselekvést, amit azóta képtelen vagy megszüntetni magadban. Ehhez valóban segítség kell, de nem innen.
2020. ápr. 25. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Velem mindig is ez volt... Pedig nekem még nem halt meg közeli hozzátartozóm
2020. ápr. 25. 23:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez lehet egy félreértelmezett dolog.A társadalom szemében ordas bunkó,aki ilyet csinál.Evolúciós szempontból viszont nem más,mint egy önvédelmi reakció.Megfigyelték majmokon,hogy mikor megmenekül egy ragadozó elől,akkor fejét hátravetve ugyanúgy hahotázik,mint egy ember.Ennek jelentése,hogy "elmúlt a veszély" a halál alapból zavarba ejtő téma,és vannak emberek,akik pszichésen így védekeznek ellene.Ez ugyanaz,mint a humorral kompenzálás.Persze ha mondjuk felröhögnél osztálytársad kutyájának halálán,ezt nehezen magyaráznád el neki,amikor benne épp gyász van.
2020. ápr. 26. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!