Az r, a cs, és az s betűt csak lassan tudom kiejteni, tudnátok segíteni? A többi lent
"különböző gyakorlatok fent vannak neten is"
Nem tudom miért, de ez még soha a büdös életben nem jutott eszembe. Pedig tényleg. Azt hittem már halálom napjáig raccsolni fogok. Köszi!
Azt javasolnám, hogy most, nagy korodban is menj el egy logopédushoz.
Hogy kisgyerekként jártál, az jó, de érdemes lenne ránéznie egy szakembernek a jelen állapotra. Ha rengeteg gyakorlással sem automatizálódik egy-egy hang, akkor bizony felmerülhet az is, hogy esetleg nem minden képzési mozzanat pontos: valami nem úgy áll és/vagy nem ott van, ahol kellene. Vajon, amit annak idején tanultál, az valóban helyesen rögzült? Tényleg jó helyen van a nyelved? Tényleg elég koordinált a mozgása?
Az sem mindegy, milyen, amikor nem képzed helyesen? Hogy hangzik, amikor spontán ejted? A hiba hallatán a logopédusnak nagy eséllyel lennének ötletei, hogy mit csinálj - illetve mit csinálj máshogy -, vagy mivel gyakorolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!