Miért van az, hogy a fellépésem miatt levegőnek néznek fizetős helyeken is (autószerelő)?
Nem volt apám, meg semmi férfi, így nem tanultam meg hogy kell viselkedni. Nők között dolgozok így nem volt gond eddig. Most vettem egy autó március elején és felhívtam egy szervizet hogy átvizsgálást és olajcserét csináljanak. Megadta az időpontot és odamentem. Az ajtón belépve két férfi autót szerelt éppen, más nem volt ott. Egy lépcsőt láttam egy irodába de oda elé ki volt téve egy lánc és belépni tilos felirat. Amikor bementem a szervizbe:
- Jó napot kívánok! 15:00-ra megbeszélt időpontra jöttem
- 14:50 van úgyhogy ne hazudj (és röhögtek)
Ezután vártam szótlanul 10 percet hogy eljöjjön az idő. Utána újra szóltam hogy most tudna valaki foglalkozni az autómmal? De nem válaszolt egyikük sem, csak szereltek. Az egyik mondott valamit a másiknak, hogy ők nem titkárnők és miért őket zaklatom (különböző káromkodások között és engem fallosznak hívva). Nem mertem átlépni az irodába vezető láncot, nem hiába van kiírva hogy belépni tilos. Eltelt 20-25 perc még, már fél 4 volt. Ekkor kijött egy csaj a fenti irodából hogy “te meg mit állsz itt, miben segíthetünk?” Ekkor elmondtam hogy meg volt beszélve az időpont. A csaj leszólt az egyik lenti srácnak és utána mondták hogy ide meg ide álljak be és majd 2 óra múlva vissza lehet jönni. Elötte még elvette a csaj a papirokat meg aláírtam egy szerződést.
Hogyan kellett volna viselkednem? Mi lett volna a férfias mód hogy ne nézzenek levegőnek és ügyfélként kezeljenek? Káromkodnom kellett volna vagy haverkodni? Oda kellett volna menni kezet fogni a szerelőkkel hogy “szevasztok srácok, hoztam a verdát, meg volt beszélve haver”? Vagy hogy? Komoly a kérdés!
Az utóbbi két évben jártam vagy 5 szervizben (Bp-n), egyik se volt 100%-osan meggyőző, még keresem az "igazit". :D De sehol nem beszéltek így velem, igaz, én nő vagyok. Amit észrevettem, hogy eleinte nem túl beszédesek, amikor viszont már megnézték az autót, utána telefonon normálisan elmondják mi a szitu és mi mennyibe fog kerülni.
9-esre reagálva, az összes helyen a műhelybe léptem be az ajtón/kapun, nem volt külön iroda stb. Vagy ha volt is, nem arra volt, hogy te azt észrevedd és bemászkálj oda. Sőt volt, ahol megérkezéskor intettek, hogy álljak is be rögtön, vagyis a műhelyben szálltam ki az autóból. A szerelők amúgy tényleg nem ugranak rögtön, viszont köszönés után szinte mindig előbújtak egy percen belül, hogy mit akarok. Ha nem értek rá, akkor meg szóltak, hogy várjak. Mondjuk nem az udvariasság tetőfoka, ahogy a többségük beszél, de nem is ez a dolguk. Én sem várom el, hogy körbeugráljanak. :D
Mindenesetre, kérdező, fura egy helyen voltál, ha tényleg minden így történt, ahogy leírtad.
Jó, hát vannak ilyen sufniműhelyek, ahol be kell menni a munkaterületre. Én nem szívesen járnék ilyen helyre, velem is történt baleset kiskoromban mikor beszabadultam egy műhelybe, több öltéssel kellett összetákolni utána. Nem civilnek való terep. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!