Szerintetek ide sok kérdező úgy írja ki a kérdést, hogy ő sosem hibás abban a helyzetben, mindig csak mások hibásak?
Jellemzően családi kérdésekben, legfőképpen amikor az anyós vagy a szülő a hibás, aztán néhány pluszinfó után kiderül, hogy esetleg maga a kérdező is az lehet. Másik ilyen a munkahely, ahol van a zsarnok főnök, meg az idióta kretén kollégák, akik mind szegény kérdező skalpját akarják.
OK, van ilyen is szép számmal, de sokszor magából a kérdés részletesebb magyarázatából, meg néhány elejtett kommentből az jön le, hogy a kérdező sem ártatlan.
A saját sztorijában mindenki hős.
Ez ilyen. Nem csak a neten van így.
Ugyanez van a párkapcsolati kérdéskategóriákban is.
Ugyanakkor nagyon sok elvakult ember van a gyereknevelés kategóriában... Némelyik úgy vanika gyerekével, mint egy darab szarral, aki mehet világgá, amint megtanult járni és a nevelésért cserébe még utólag el is várja némelyik szerencsétlen, hogy majd hazaadjon a fizetéséből és szórakoztasda öreg korában, mert "ez a dolga". Nem vagyok már gyerek, de foglalkozom gyerekekkel. A legtöbb gond a kedves szülőkkel van általában, nem a (kicsi) gyerekkel. Persze ismerem a kamaszokat és a fiatal felnőtt korosztályt, aki nagyon szőrszálhasogató tud lenni a szülei felé elvárások és számítás tekintetében, de tényleg vannak emberek, akik a saját agybajuk eredményeképp vállalnak gyereket, nem önmagáért. Csak amíg a gyereknek nincs feltétlenül szerepe abban, hogy milyen az anyja vagy az apja, a szülő gyakran nem bírja elviselni, hogy az ő munkájának a gyümölcse is részben az, hogy a gyerekkel 15-20 évesen gyakorlatilag birkózni kell vagy úgy lelép, hogy vissza sem néz.
Ritkán olvasok ilyen kérdéseket, de olyankor nem szoktam azt érzékelni, hogy a kérdező csak a másikat tartaná hibásnak!
Bár tény, hogy nyilván azt írja le, ami neki esett rosszul, ezt akár ki lehet forgatni és ki lehet hozni, hogy a kérdező egy nárcisztikus alak.
Én talán 2 kérdést írtam ki édesapámról, hát, mindennek el lettem hordva!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!