Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme menteni a koronavír...

Mi értelme menteni a koronavírusos betegeket, ha emiatt sokkal több ember hal meg egyéb, kezeletlen betegségben?

Figyelt kérdés
És szegénységben, depresszióban, stb. Ne értsetek félre, természetesen minden ember fontos. Arra célzok, h az egészségügy a járványra koncentrál, közben meg az emberek nem tudnak elmenni rákszűrésre, fogat húzatni, stb, stb. Az elhanyagolt betegségekben többen fognak meghalni, mint a vírus miatt. És akkor még nem beszéltem az őszi öngyilkossági hullámról ami a kilátástalan anyagi helyzet, munkanélküliség, válások, stb miatt lesz. Ezek miatt senki nem aggódik??

2020. ápr. 16. 07:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Bocs, előbbi válaszom elején a 7-es válaszra reagáltam, nem a 8-asra.
2020. ápr. 16. 09:29
 12/24 anonim ***** válasza:
34%

Mert a nyuggerek szeretnének még 1-2 hónappal/évvel tovább élni, és kell a szavazat.

Nincs is ezzel gond. Viszont ahelyett, hogy leállítom az életet mindenhol, inkább a veszélyeztetetteket zárnám el, az ellátásukat pedig megszervezném. Persze mindenki önként dönthetne róla, hogy esetleg nem kíván karanténba vonulni, saját felelősségére.

Szilárd meggyőződésem, hogy a válság és az egészségügyi ellátórendszer leállása miatt sokkal több ember fog meghalni, mint a vírus által. Ezt az 50-60%-os kórházi ágy felszabadítást is viccnek látom. Könyörgöm, az országban nem lehet több 20.000 betegnél pillanatnyilag. Jó ha 5%-uk kórházi ellátásra szorul. Ennyi ágyra még a legpesszimistább becsléssel is csak hónapok múlva lehet szükség. Addig hányan halnak bele az elmaradó kezelések következményeibe?

2020. ápr. 16. 09:51
 13/24 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
84%
13: nem, hónapok múlva sem lenne (elvileg) szükség ennyi ágyra, hiszen a vírus általi megbetegedés görbéjét toltuk kifele, eddig azt hiszem, elég sikeresen. Szóval ez most minden szempontból egy szükségtelen, logikátlan és felelőtlen lépés volt. Nem szoktam elhinni az összeesküvés elméleteket (szeretem őket meghallgatni, de nem elhinni), ennek ellenére tegnap óta azon gondolkozok, hogy mi a franc lehet most ezeknek a céljuk.
2020. ápr. 16. 10:00
 14/24 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%

Eddig védtük az idős, gyenge, rossz állapotban lévő betegeket, nehogy meghaljanak. Most meg hazaküldünk cc. 40.000 stroke-os, demens, agyérelmeszesedett embert, akiről sokszor még az otthonokban, korházakban sem tudják, hogyan is kéne gondosokodni (első kézből tudom, édesanyám ápolónő egy idősek otthonában)? Ráadásul az előbb említett idősek otthonában most kb. fél évig nincs felvétel, ahogy az összes többiben sem.

Azok az emberek, akiknek eddig megmaradt az állása, most amiatt fogják elveszíteni, mert gondoskodni kell a beteg rokonaikról, igaz, fogalmuk sincs, hogyan.

2020. ápr. 16. 10:04
 15/24 anonim ***** válasza:

Mi lehet a cél? Politikai előnyök. Néhány szavazat 2022-ben. Senki ne mondhassa, hogy egy koronavírusos nem kapott megfelelő ellátást.

Bal és jobb oldalon ez folyik a csapból is. És ezt a propagandát még csak nem is ők tálalták ki (a migráns témával ellentétben). Az egész VILÁG meg van bolondulva. Pártunk-kormányunk csak beszállt a buliba, ismét az emberek félelmeire alapozva. És világméretű a felhatalmazás mögöttük. Ehhez képest az a pár tízezer család, aki érintett, mit sem számít.

2020. ápr. 16. 10:16
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Még csak ennyit nem uszítás, hanem szigorú ténymegállapításként:

kórházaink lepusztultak, orvosaink/ápolóink a jobb élet reményében külföldön, de stadionjaink vannak, lőtereink lesznek.

2020. ápr. 16. 10:58
 17/24 anonim ***** válasza:
Én sem értem miért küldtek haza 36 ezer beteget. Ezzel 36 ezer családot hoztak lehetetlen helyzetbe. Ha valakinek nincs párja de hazaküldték a 24 órás ápolást igénylő rokonát az hogyan fog dolgozni? Ha nem látja el a beteget és az belehal akkor a rendőrség eljárást indít. Az otthon ápolás mellett ami jár ápolási díj még a rezsire sem elég. Házi ápolót legtöbben nem tudnak megfizetni (napi 15-20 ezer ft). Ez sérti amúgy az Ensz alapvető emberi jogok chartajanak 22. pontját. Jogvédők, Helsinki bizottság ilyenkor hol van??
2020. ápr. 16. 11:20
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk mert ők is embertársaink...??

Sürgősségi ellátás zajlik továbbra is, foghúzás van.

A válások nem értem hogy jönnek ide.

2020. ápr. 16. 11:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Ja, toljuk lefele a görbét. Kevés teszteléssel könnyű alacsonyan tartani a fertőzöttek számát papíron, szép görbét lehet így csinálni. :)

2020. ápr. 16. 11:49
 20/24 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
59%

#19: nem a foghúzáson van most a hangsúly, hanem azon a 38 ezer demensen, akit hazaküldtek, hogy lássa el a családja szakképzetlenül. Egy demenciában szenvedő enni nem tud önállóan, egy percig nem figyelsz és tüzet csinál, meg ilyenek.

De tudom, a koronavírus a fos kis 1-2%-os halálozási rátájával sokkal veszélyesebb.

2020. ápr. 16. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!