Ti ezt észrevettétek már?
Ez azért van, mert az emberek nagyon meg akarnak felelni egymásnak. Már annyira, hogy saját véleményt sem alkotnak, mert ott a másé, ez egy copycat világ, nem kell gondolkodni, élek más szavaival/gondolataival. Ez mindig is így volt. Aztán vannak akik direkt mennek ezzel szembe, bebizonyítván, hogy na majd ők..
Ezzel felesleges is foglalkoznod. Ahhoz, hogy az ember valós és saját véleményt tudjon alkotni, először a dolgokat több szemszögből is látnia kell, amire valljuk be, a mai emberek többsége lusta. Elfogadja azt az egyet, amit ismer, vagy először hallott és többé nem kell vele foglalkozni.
Erről írnak is pszichológusok. Van a kísérlet, amikor két rúdról meg kell mondani, melyik a hosszabb (eltérés nagyon látható), ha előbb "pár beavatott" "megmondja "melyik a hosszabb" (a rövidebbet mondják hosszabbnak), utána a többség is a rövidebbet fogja hosszabbnak mondani.
Megfelelés, a "nehogy hülyének nézzenek", "biztosan másnak van igaza" stb érzés.
Hatalmas megrőkönyödést váltok ki, amikor fb-on a mindenki által dícsért posztokat kritizálom, a kritizáltakat meg dícsérem.
Jobb magányos farkasnak lenni, mint hülye birkának.
A 4.-nek igaza van!
Lesülne a képemről a bőr, ha "alkalmazkodnék", csak azért, hogy jó embernek nézzenek, meg hogy legyenek "barátaim". Megköszönöm az ilyen "barátokat", nem kérek belőlük.
Életem során mindig is kinyilvánítottam a magam véleményét, de nem akartam lehengerelni az ellenvéleményeket sem. Volt, amikor meggyőztek és melléjük álltam, mert úgy láttam helyesnek.
Mivelhogy ilyen jellem vagyok, voltak akik nem annyira szívleltek, de állítom, hogy a többség azért barátkozott velem, mert gerinces embernek ismert meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!