A te szemeddel mi számít jólétnek? Nem gazdagságnak, csak a "jó" életnek.
Nekem az, ha komolyabb munka nélkül megkeresi az ember mondjuk 5-10-20 ember keresetét tisztán egy hónapban.
Pl ha házai vannak kiadva, vagy hasonlók.
Mondok 400.000-1.200.000 Ft közti értéket hogy pontosítsak is.
Hát igen
Én pl logisztikusként egy raktárban dolgozok, minimálbérért 140 e nettó
Szarra se elég,3 hét alatt elfogy,7-15 van a munkaidő,nincs hétvége
Legtöbb helyen adnak nettó 250e,de ott olyan a munkakör hogy hétfőtől vasárnapig 8-20ig
Ami nekem elég lenne nettó 300e
A modernkori life coach-ok élete ilyen. Oké, hogy kb. egy lehetetlen küldetés az ügyfélszerzés, de ha 1* beindul, akkor már könnyebb.
Ebből adódóan amit ők csinálnak, azáltal egy jólétet tudnak maguknak képezni. Ruha, autó, lakáska, utazás, kapcsolatok.
Saját, tehermentes ház, egy normál autó.
Ha elromlik valami, ne kelljen stresszel 8, hogy hogy cserélem ki, tehát legyen egy biztos, bármire köthető tartalék.
Évi egy nyaralás, 1 hét belföldön. Nekem ez már jó lenne.
De albérletben lakunk, buszozunk, hitelt fizetünk, 2 hónapja elromlott a sütő és tervben sincs a csere, 2 nadrágom volt, de az egyik elkopott és elszakadt.
Az is jólét, hogy ha éppen kell valami, egy új laptop, egy új mosógép ha elromlott, durvább esetben egy nem túl leélt kocsi, akkor azt azonnal meg tudod venni, és egy pillanatig sem okoz gondot.
Ez még nem az a szint, hogy lakásokat adsz ki, pláne többet. Akinek több lakása is van kiadó, az már simán gazdag, Magyarországon, de jólétben élhet egy alsóközéposztálybeli is, akinek egy lakás megvásárlásához már hitel kell, de egy jobb számítógépéhez meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!