Mennyire normális, hogy így érzek és ilyen "ostobaságokon" töröm a fejem?
18 éves srác vagyok. Nincsenek barátaim, inkább csak haverjaim. Velük olyan a viszonyom amilyen, de ő irántuk nem irányul ilyen érzés. Szóval van az a helyzet, hogy előre elterveztem, hogy a jövőben más ember leszek akinek lesznek igaz barátai, valamint ezen kívül lesz majd egy gyönyörű, szerető családom. Minden vágyam ez egyébként. VISZONT eléggé érzékeny, ragaszkodó típus vagyok fiúként és ez az a tulajdonságom amely miatt elég sűrűn megszeppenek ettől a gondolattól. Elkap a gondolat, hogy mi lesz ha ne adj isten az egyik barátomat/majd feleségemet, gyermekemet elüti egy autó vagy bármilyen egyéb tragédia történik és onnantól már csak a szívembe fognak élni. Borzasztóan rettegek ettől, mivel úgy érzem, hogy másokkal ellentétben nem bírnám egész életem alatt feldolgozni a tragédiát és képtelen lennék együtt élni a helyzettel. Nem tudnék utána már senkire se úgy nézni, mint ahogy ő rájuk néztem így nem lenne opció az, hogy lesz helyette másik. Természetesen ez mind a saját gyengeségemet szimbolizálja, mivel inkább teljesen bezárkóznék és introvertált életmódot folytatnék, csakhogy elrejtőzzek saját félelmeim elől. Szerencsére ettől függetlenül tudok normális, depresszió mentes életet élni, hisz nem egész nap ezen rágódom, inkább este jut eszembe. Nappal full motivált vagyok és határozott a céljaimban. Valamiért csak lefekvés után tör elő ez az érzés.
Volt ezelőtt már 2 barátom egyébként. Igaz barátok ők sem voltak, de hozzájuk közel állt a szívem, egyikük egy éve szakította meg velem a kapcsolatot, a másik pedig 3 éve. Mindegyikük azért, mert túlságosan ragaszkodó voltam és állandóan tudni akartam, hogy hogy vannak, illetve biztonságban hazaértek e pl suli után. Legalább is ők ezt állították, hogy idegesítő ez a túlzott "szeretet". Viszont mai napig ha rájuk gondolok akkor a szívembe mintha egy éles tőr hasítana.
Szerintetek mennyire normális az, hogy így gondolkodok?
Köszönöm szépen előre a válaszokat :)
Olyan mintha a halàlukat vàrnàd.
Normalis ember nem azt varja mikor hal meg a masik nem azt veszi szamitasba.
Ha nalunk is vki beteg mama màr a temetesén agyal joforman elöadva ugy mintha aggodna, miközben mindenki a gyogyulason van ezerrel es biztatja a beteget
#2 elhalálozási értelemben nem veszítettem el senkit sem. A két barátom akiket említettem, őket igen, az borzasztóan fájt.
Ez egyébként gyermekkorra vezethető vissza mivel már kisgyermekkorban ennyire ragaszkodó voltam. Mikor anyámék elmentek kocsival nagyobb útra és nem értek haza az általuk saccolt időpontra, már sírtam a félelemtől, hogy nem e karamboloztak. Állandóan velük akartam lenni mikor utaztak mert ha ők meghalnak akkor én is meg akartam. És már 8 évesen így gondolkodtam, amely durva.
#3 Nem, nem várom a halálukat, inkább úgy mondanám, hogy fóbiásan félek ennek eljövetelétől.
Meg igazából az én személyiségem eléggé rejtélyes. Ha figyelembe vesszük az általam elmondottakat akkor úgy tűnhet, mintha kétszinű is lennék.
A hétköznapokban az emberek engem tartanak a leglazábbnak illetve "humorládának" is sűrűn becéznek, tehát azonnal senki sem tudja megmondani rólam, hogy ennyire visszataszító tulajdonságom van. Sportolok rendszeresen, állandóan vidám vagyok. Több évi szoros kötődés szükséges hozzá, hogy erre fény derüljön.
Meg tulajdonképpen egy idegen ember halála annyira hidegen hagy, hogy már csak legyintek rá, de az az érzelmi határ nagyon mély amely egy idegen ember és egy a szívemhez közel álló személy között húzódik.
Meg ugyebár én ezt úgy állítom most magamról, hogy nem volt még benne tapasztalatom. Tehát én úgy érzem képtelen lennék feldolgozni, közben meg ki tudja...
Nagy zavar van :(
Nem tudom nálad mi váltotta ki ezt a nagy fokú érzékenységet
de valami történhetett a múltadban amitől ilyen lettél ha te se emlékszel rá akkor fordulj pszichológushoz. Ott a végére járnak, hogy mitől lettél enyire érzékeny és segítenek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!