Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tennél akkor, ha a fönököd...

Mit tennél akkor, ha a fönököd közölné, ha hazamész önkéntes karanténba akkor,100%-os bért kapsz a továbbiakban, ha maradsz, akkora duplájár?

Figyelt kérdés
2020. márc. 29. 16:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem, hogy a csernobili erőműben kell ilyen feltételek mellett dolgozni... AZ ember habitusától+a munkától függ a dolog, de szerintem bevállalnám.
2020. márc. 29. 20:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra a kérdésemre válaszolt a kérdező, hogy elméleti-e a kiírt kérdése, akkor elméleti kérdés fölött lehet polemizálni. Ha a válasza - miszerint elméleti a kérdés - már a nekem szegezett kérdésére vonatkozik (gusztustalan, aránytalan), akkor itt konkrét kérdésről van szó és nem elméletiről. Valamit azért válaszolok, aszerint, hogy mit sejtek a kérdés mögött:

Aránytalan - a felkínált összeg, mert hazamész karanténba, semmit sem dolgozol a cégnek (Vagy mégis? Ezt nem írtad ám!) és megkapod a 100%-ot. Ha viszont bemész dolgozni, mint karantén előtt, akkor ugyanazért a munkáért a dupláját kapod.

Gusztustalan - maga ez az aránytalan ajánlat. Esetleg megértem a főnököt, ha a cégben nagyon fontos terméket állítanak elő, aminek az értékesítése még ekkora bérek mellett is kifizetődő neki.

Én is voltam nagygóré, tudom miről beszélek/írok.

2020. márc. 29. 21:55
 13/19 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%

Off: #3: az ukránok teljes határzárat rendeltek el, 2 hetük volt hazamenni az ukránoknak, innentől cseszhetik. Csak mondom, hogy bennük él az orosz mentalitás, és inkább megsoroznak egy tár AK-47 golyóval, semmint bevidd a vírust oda. Szóval tájékozódj.

On: Amíg egészséges vagyok, miért is ne maradnék a duplájáért? Ki az, aki önmaga és a pénze ellensége? :D

2020. márc. 29. 22:48
 14/19 A kérdező kommentje:
Én az elméletet ugy képzeltem el, hogy otthon nem végezhető a munka tehát a semmiért fizetne. A kollegák iránti tiszteletből, akik eddig neki dolgoztak. Senkit se hagyunk hátra, az életnél fontosabb minthogy most dőzsőljön abbol a profitbol amit egyutt hoztak létre, mégha eredetileg az ővé lett is volna. Ugyanakkor a termelés a jo hire a cégnek szintén fontos, de nem lenne igazságos ha az önkéntesek ugyanannyiért dolgoznának. tehát ők is megkapják ugyanazt a pénzt amit az otthonmaradásért kapnának, de ha nem maradnak otthon hanem dolgoznak, és viszik előre a céget, akkor megkapján azt a munkabért is amit a munkáért jár. lehet persze egy átmenet is aki otthon van és dolgozik, de ezzel meg az a baj, nem minden munkakör oldhato igy meg. ők mennyit kapjanak?nyilván többet mint aki semmit se tesz, kevesebbet mint aki bejár, de igazságtalan h más is ezt tenné de az ő munkakörében nem lehetséges. komolyan érdekel, mi ebben a gusztustalanság, minden kötekedés nélkul, mert egyszeruen nem értem.
2020. márc. 29. 23:20
 15/19 A kérdező kommentje:
" a cégben nagyon fontos terméket állítanak elő, aminek az értékesítése még ekkora bérek mellett is kifizetődő neki." ez egy kulön mérlegelés lenne. nyereséges e igy vagy ráfizetéses. ha utobbi egy keretet érdemes e erre beáldozni. igen csak jo reklám lenne a késöbbiekre hogy az ugyfelek ezalatt is számithattak a cégre, igy lehetséges hogy hosszutávon még vesztességesen is kifizetődő lenne.
2020. márc. 29. 23:22
 16/19 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Kis irodában dolgozok, kevés emberrel, és jobban tudok bentről dolgozni, mint itthonról, szóval én maradnék, de ilyen opcióm nekem sajnos nem volt :D
2020. márc. 30. 07:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Épp ilyen és hasonló esetekre céloztam, amikor tegnap a 21:55 órai válaszomat írtam: a főnöknek bizonyára megéri dupláját fizetni, csak folyjon a termelés, maradjanak meg neki az üzleti partnerek, megmaradjon a cég jó hírneve. Logikusan gondolkodó főnökötök van. Ebben a megvilágításban (indokolásban) már én sem találom gusztustalannak az ajánlatát. Most az a kérdés a dolgozók oldaláról, hogy kinek mi a fontosabb:

1). otthon maradni és nem kockáztatni a megfertőződést (fertőzöttek vannak a gyerekek között is!),

2). munkába járni jó pénzért, de kockáztatni a megfertőződést.

Ez mindenkinek magánügye.

2020. márc. 30. 09:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezzel a tézissel kapcsolatban csak egy problémám van.

Tehát a feltételezés szerint, most a termelést visszafogjuk, kevesebb a munka, kevesebb a bevétel, ellenben a munkavállalók 100%-a megkapja a teljes bérét. Ez még akár túlélhető is lenne, de mondjuk a dolgozók 50%-a hajlandó bejárni, ezért dupla, vagyis 200%-os bért kap. Szinte kizárt, hogy ez ne termeljen jelentős veszteséget. Ha nem rokkan bele a cég, akkor pedig a végén jogosan teszik fel a kérdést a munkavállalók, hogy miért nem kapnak érezhető béremelést? Hiszen ha termelés visszaesésnél sikerült "kitermelni" a bérek 1,5-szeresét, akkor nyugalmi időben, normál termelés mellett miért nem kaphat minden munkavállaló 50%-os béremelést?

Nyilván ez sarkítás ebben a formában, de sajnos számolni kell vele, hiszen borítékolható, hogy a munkavállalók 90%-a nem gesztusként fogja két hónap múlva értékelni ezt a választási lehetőséget, ami átsegítette a nehézségen. Mutogatni és bezzegelni fog, az teljesen mindegy, hogy az átmeneti időszakban alig nyögte ki a cég ezeket a béreket. :)

2020. márc. 30. 13:11
 19/19 A kérdező kommentje:
Igen ezt a hatást ismerem. A fönök azt mondja hogy első az emberélet igy addig megy ez igy amig van tartalék. S ha elfogy akkor kész tönkrement. Ha elöbb ér véget a járvány akkor pedig csak csődközelbe kerult, ellenben megmaradt a neve hála azoknak akik az életuket kockáztatták a cégért, akik ezért kaptak is plusz. És akkor ez van amit irtál. Ebből kiindulva nem csodálom, hogy sok cég nem igy lépett, hanem kalap kabát menjen ki merre lát, cég leáll, a profitombol meg veszek annyi konzervet amenni befér a spájzba, a félretett tőkéből meg uj céget hozhat létre ha ennek vége, aminek semmi köze se lesz a régihez max. a régi kollégákat ujra felveszi, ha jelentkeznek. És akkor nincsenek ilyen vádaskodások, ellenben segiséget se kap senki. Az uj céget meg el lehet inditani látszolag a nullárol, s néha egy egy nem látványos tőkeinjekciot pumpál bele a félretett régi nyereségéből.
2020. márc. 30. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!